Η πληρωμένη απάντηση του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ: To Kυπριακό δεν θα επιλυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Φωτογραφία via Facebook, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης – Konstantinos Letymbiotis




Το Κυπριακό δεν θα επιλυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις, ήταν το σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στις αναφορές του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και δημοσιεύεται σήμερα (ΕΔΩ).

Ο κ. Λετυμπιώτης σχολίασε:

“Το έχει πει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν θεωρούμε ότι είναι μέσα από δημόσιες δηλώσεις που θα επιλυθεί το Κυπριακό”.

“Εμείς θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, να συμβάλλουμε θετικά στην καλλιέργεια θετικού κλίματος, να προωθούμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς μας”, είπε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος.

Κατέληξε λέγοντας ότι “στόχος μας είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου. Και επαναλαμβάνουμε την ετοιμότητά μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων”.

Σημειώνουμε ότι Τατάρ εκφράζει τις ίδιες απόψεις στη συνέντευξή του, στο ΚΥΠΕ: Επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του, χωρίς να αφήνει κάποιο περιθώριο συζήτησης, ότι στην Κύπρο “υπάρχουν (δήθεν) δύο ξεχωριστοί λαοί και δυο κράτη”, παραδεχόμενος, ίσως για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα ότι αυτές οι θέσεις δεν βρίσκουν διεθνή ανταπόκριση, ενώ απορρίπτει την κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων και την αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής.

Απορρίπτει επίσης την ιδέα για πιο ενεργή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στο Κυπριακό, ενώ προαναγγέλλει και άλλα “βήματα” στο Βαρώσι. Ωστόσο, φραστικά τείνει χείρα συνεργασίας, εξηγώντας τι εννοεί.

Θερμή υποδοχή με στρατιωτικό άγημα στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη από τον Βασιλιά της Ιορδανίας: Θερμές και ισχυρές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, είπε ο Αμπντάλλα Β’

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: