Η Heineken εγκαταλείπει τη Ρωσία πουλώντας επτά ζυθοποιίες της για ένα ευρώ σε κατασκευαστή αεροζόλ

epa08998921 (FILE) – Heineken beer caps during the open day of the Heineken brewery in Zoeterwoude, The Netherlands, 06 June 2015 (reissued 09 February 2021). . EPA/KOEN VAN WEEL




Η Heineken πούλησε τελικά τις ρωσικές της επιχειρήσεις για 1 ευρώ σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη δέσμευσή της να το πράξει.

Η ολλανδική ζυθοποιία είπε ότι θα αναλάβει απώλεια 300 εκατομμυρίων ευρώ για το τμήμα, το οποίο μεταβιβάζεται στη ρωσική Arnest, η οποία κατασκευάζει συσκευασίες για αεροζόλ.

Πολλές δυτικές εταιρείες εγκατέλειψαν τις ρωσικές δραστηριότητές τους όταν η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Dolf van den Brink της Heineken είπε: «Χρειάστηκε πολύ περισσότερο από ό,τι περιμέναμε».

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρίας ανέφερε: «Αυτή η συναλλαγή διασφαλίζει τα προς το ζην των υπαλλήλων μας και μας επιτρέπει να φύγουμε από τη χώρα με υπεύθυνο τρόπο».

Ετσι για 1 ευρώ, η ρωσική εταιρία Arnest θα αγοράσει επτά ζυθοποιίες και θα προσλάβει 1.800 εργαζομένους με εγγυήσεις ότι θα τους απασχολήσει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η παραγωγή της μάρκας μπύρας Amstel θα καταργηθεί σταδιακά σε διάστημα έξι μηνών.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Πούτιν κατέσχε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στην Carlsberg και στη γαλλική εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού Danone .

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης franchise της Domino’s Pizza υπονόησε ότι πρόκειται να κλείσει και αυτός τα ρωσικά καταστήματα της φίρμας και θα θέσει την επιχείρηση σε χρεοκοπία.

Πολλά γνωστά ονόματα αποφάσισαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους αμέσως μετά την εισβολή. Άλλοι, όπως η McDonald’s και η Coca-Cola, αντιμετώπισαν πιέσεις για έξοδο από τη Ρωσία.

Υπήρξε επίσης συνεχής κριτική για εκείνους που συνέχισαν τις δραστηριότητές τους.

Η Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Yale παρακολουθεί ποιες εταιρείες αποχώρησαν και ποιες παρέμειναν. Αυτές που παραμένουν περιλαμβάνουν εταιρείες όπως η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT Group και η Lacoste, η γαλλική μάρκα αθλητικών ειδών.

Με πληροφορίες από BBC

Market Pass Αυγούστου – Οκτωβρίου: Από 15 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για νέους δικαιούχους * Καταβολή ενίσχυσης σε όλους από 29 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: