Η αποκάλυψη του Πεπ Γκουαρδιόλα: Εκτός από μεγάλος προπονητής, είναι και μεγάλος λαϊκιστής- Αν θέλει να μιλάει για τα άλλα, ας πει όλη την αλήθεια… [video]

O προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι Pep Guardiola πανηγυρίζει τη νίκη της ομάδας του, μετά το τέλος του αγώνα ποδοσφαίρου Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη για το Super Cup της UEFA, στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης στον Πειραιά, Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Όταν μιλάει γι’ αυτό πρέπει αναμφισβήτητα να τον προσέχουμε και να τον ακούμε… ευλαβικά.

Τώρα, όσον αφορά στα άλλα καλό είναι να προσέχει ο ίδιος αυτά που λέει.

Χθες, παραμονή του τελικού για το Super Cup στην Αθήνα έκανε μια μάλλον άστοχη δήλωση. Μίλησε ως πολιτευτής που θέλει να χαϊδεύει αυτιά όταν είπε στην κάμερα της Cosmote Tv:

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη να ισορροπήσει τη κατάσταση.

Οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από πείνα ο άλλος μισός πεθαίνει από χοληστερίνη. Ότι συνέβη στην Ελλάδα, συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, είναι θέμα παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας επίσης, αλλά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα και έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».




Και δεν είναι ότι έχει άδικο επί της αρχής.

Είναι κυρίως το γεγονός ότι ο ίδιος υπηρετεί τα δισεκατομμύρια ενός αδιαφανούς και καταπιεστικού συστήματος εξουσίας που ξεπλένεται μέσα από το ποδόσφαιρο επιχειρώντας να αγοράσει συμπάθεια και ανοχή.

Ενός συστήματος που με τα ίδια αυτά δισεκατομμύρια που δαπανώνται άκριτα επιχειρεί, εκτός όλων των άλλων να αλλοιώσει το DNA του ποδοσφαίρου, του λαϊκότερου από τα αθλήματα του πλανήτη.

Οπότε διάφοροι τίτλοι θαυμασμού όπως «μαθήματα ζωής», «συγκλονιστικό» και άλλα παρόμοια μάλλον απλώς υποκύπτουν στην γοητεία της ποδοσφαιρικής του ιδιοφυΐας χωρίς να εμβαθύνουν. Και αυτό δεν είναι καλό.

Π.Ζ.

Με τον παρά τους χτυπούν και Ευρώπη: Μια θέση στο Champions League διεκδικούν από την UEFA οι Άραβες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: