Φαιδρές και καταγέλαστες διαρροές του τουρκικού ΥΠΑΜ: Για τον δρόμο στη Πύλα θα αποφασίσει το… ψευδοκράτος

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από βίντεο της Daily Mail, στο οποίο ένας από τους Βρετανούς φαίνεται – όπως λέει η εφημερίδα – να σκύβει και να φτύνει αίμα μετά την επίθεση που δέχθηκε. Screenshot via DailyMail




Το ψευδοκράτος θα αποφασίσει κατά πόσον θα συνεχιστεί η κατασκευή του δρόμου Πύλας-Άρσους, ισχυρίστηκαν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, προσθέτοντας προκλητικά ότι «οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στην Πύλα αναγκάζονται να περάσουν από τις Βρετανικές Βάσεις για να μεταβούν στα κατεχόμενα, γεγονός που «προκαλεί προβλήματα».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις» γράφει ότι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ επανέλαβαν το τουρκικό επιχείρημα ότι η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ δεν έφερε αντίρρηση όταν οι Ελληνοκύπριοι κατασκεύασαν δρόμο στην ίδια περιοχή το 2004, αλλά επενέβη στον δρόμο που επιχείρησαν να κατασκευάσουν οι Τουρκοκύπριοι. Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν τον ισχυρισμό ότι η στάση αυτή είναι αντίθετη με την αρχή της ουδετερότητας των Ηνωμένων Εθνών.

«Το καταδικάζουμε έντονα αυτό. Η ”τδβκ” θα λάβει την απόφαση για το κατά πόσο θα συνεχιστεί η ανέγερση που αφορά την κατασκευή του δρόμου», κατέληξαν.

Την ίδια ώρα, η «Βατάν» γράφει πως ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς επανέλαβε τη θέση πως η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Τούρκων της Κύπρου στο θέμα της αναγνώρισης της των κατεχομένων, σε συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον «πρέσβη», Ισμέτ Κορούκογλου.

«Θα συνεχίσουμε τη διεξαγωγή έντονων προσπαθειών σε σχέση με την αναγνώριση της ”τδβκ”’ διεθνώς», είπε ο Κουρτουλμούς – αναφερόμενος στο ψευδοκράτος – προσθέτοντας ότι «φάνηκε με τον αγώνα που διεξήχθη για πολλά χρόνια ότι πλέον δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την αποδοχή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο. Η τουρκική πλευρά ήταν αυτή που πάντοτε έκανε θυσίες, τασσόταν υπέρ της συμφωνίας, τασσόταν υπέρ της ενότητας της Κύπρου. Όμως, δυστυχώς η διεθνής κοινότητα το αξιολόγησε αυτό πάντα εναντίον των Τούρκων της ”τδβκ” χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Αναφερόμενος στα γεγονότα της 18ης Αυγούστου στην Πύλα και την προσπάθεια της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών να εμποδίσει την κατασκευή του δρόμου Πύλας-Άρσους, ο κ. Κουρτουλμούς υποστήριξε ότι δεν είναι αποδεχτή η προσπάθεια της Ειρηνευτικής Δύναμης να παρεμποδίσει με την βία τον δρόμο που κατασκευάζεται προς την Πύλα για ανθρωπιστικούς σκοπούς, δεν έχει καμία λογική κάτι τέτοιο και δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο.

«Οι αξιωματούχοι της ”τδβκ” έδωσαν την απαραίτητη απάντηση σε αυτό και επενέβησαν κατά της βίαιης στάσης της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών που έθεσε σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους εργάτες που εργάζονταν και συνέχισε η κατασκευή του δρόμου», ισχυρίστηκε ο κ. Κουρτουλμούς προσθέτοντας ότι «για ακόμα μια φορά θέλουμε να αναφέρουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ. Με αυτό τον τρόπο, τα Ηνωμένα Έθνη κατέδειξαν μέσω της Ειρηνευτικής Δύναμης ότι εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά των Τούρκων της Κύπρου. Είναι εκτός λογικής και κατανόησης η αντίθεση στην κατασκευή δρόμου προς ένα χωριό και στην ενοποίηση του με το άλλο κομμάτι του νησιού εκ μέρους της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δεν λέει τίποτε ειδικά για τις αμέτρητες παραβιάσεις της νεκρής ζώνης από τους Ελληνοκύπριους. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Όπου χρειάζεται θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα κάθε είδους δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου χωρίς παραχωρήσεις από τα δικά μας δικαιώματα και την κυριαρχία μας».

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο

Συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη – Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: