Ερχεται το Σεπτέμβριο το Youth Pass: Πώς θα καταβληθεί, ποια είναι η διαδικασία για τη χορήγησή του σε νέους 18 και 19 ετών [βίντεο]

FILE PHOTO: Νομίσματα σε ευρώ @amna_news




Ξεκινά τον Σεπτέμβριο η καταβολή του Youth Pass σε 200.000 νέους που είχαν συμπληρώσει στις 31 Δεκεμβρίου 2022 το 18o και 19ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο, Γιάννη Χατζησαλάτα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Η καταβολή του επιδόματος στους νέους θα γίνεται εφεξής για δύο συνεχόμενα έτη: 150 ευρώ στα 18 και 150 ευρώ στα 19 έτη, ενώ η ψηφιακή κάρτα θα παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της.

Συνολικά, μέσα σε δύο έτη, 300 ευρώ θα μπουν στην ψηφιακή κάρτα των νέων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές σε τουρισμό, πολιτισμό και μεταφορές.

Έτσι λοιπόν μέσα σε δύο χρόνια ο κάθε νέος έχει δικαίωμα χρήσης της κάρτας σε θέατρα, σινεμά, μέσα μεταφοράς, διαμονή κτλ.

Η αίτηση θα γίνεται μέσω gov.gr, και ειδικότερα στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr όπου γίνονται οι αιτήσεις για όλα τα έκτακτα επιδόματα.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ξεκινά το μέτρο για αναστολή συμβάσεων εργασίας στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις: Στα 534 ευρώ η αποζημίωση των εργαζομένων

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: