Επί ποδός η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του αγώνα ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ελικόπτερα και drones [video]

FILE PHOTO: Άντρες των ΜΑΤ περιπολούν στα πλαίσια μέτρων ασφαλείας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει τέτοια μέτρα που δεν αφήνουν περιθώρια σε οποιονδήποτε χούλιγκαν είτε βρίσκεται εντός είτε βρίσκεται εκτός συνόρων, ότι θα επαναληφθεί σκηνικό αντίστοιχο με αυτό της Δευτέρας 7 Αυγούστου, που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται εκτός γηπέδου και στις γύρω περιοχές, ενώ θα πραγματοποιηθούν και πτήσεις ελικοπτέρων, και θα υπάρχουν drones που θα δίνουν real time εικόνα στη ΓΑΔΑ από το σημείο.

Παράλληλα οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί σε όσους πάνε στο γήπεδο – θα υπάρχουν τέσσερα σημεία ελέγχου- ενώ πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι θα υπάρχουν και αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά ρούχα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να παρακολουθούν το κλίμα που επικρατεί σε όσους μεταβούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δε, ο αγώνας θα διεξαχθεί παρουσία εισαγγελέα.

<script src=”https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js”></script>
<glomex-player
data-integration-id=”4059a01ikuibx5jo”
data-playlist-id=”v-cuwcjwjqwrap”>
</glomex-player>
<script type=”application/ld+json”>
{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Με αυστηρά μέτρα ο επαναληπτικός αγώνας – Παρουσία εισαγγελέα το ματς”,”description”:”Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξάγεται απόψε ο επαναληπτικός αγώνας ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο ΟΠΑΠ Αρένα. Ο αγώνας θα γίνει παρουσία εισαγγελέα.”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8wOC8xOS8wNy8zN18xMV82NGUwNzEyNzljOTc0LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M4S”,”uploadDate”:”2023-08-19T07:38:05.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01ikuibx5jo&playlistId=v-cuwcjwjqwrap”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}
</script>

 

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το σημερινό παιχνίδι, εστιάζοντας στα μέτρα ασφαλείας:

«Τα μέτρα ασφαλείας για το παιχνίδι και όλα όσα πρέπει να γίνουν το Σάββατο είναι πολύ συγκεκριμένα, αδιαπραγμάτευτα και έχουν τεθεί υπόψη και των αστυνομικών αρχών απευθείας από την UEFA, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση έπειτα από τις σχετικές εξαγγελίες της Τετάρτης (16/8). Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να συζητάμε για τίποτε άλλο πέρα από την ανάγκη να ανταποκριθούμε σε ό,τι χρειάζεται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ειδικά μετά το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ όπου όλα κύλησαν ομαλά και η πίεση από πλευράς UEFA προς την αντίπαλό μας ήταν ανάλογη, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για λάθη.

Οι θύρες της OPAP Arena θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του ματς, στις 18.45. Από εκείνη την στιγμή και μετά, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου δεν θα μπορεί να βρίσκεται κανείς χωρίς εισιτήριο.

Ο περιβάλλων χώρος θα κλείσει τρεις ώρες πριν την έναρξη και θα διεξάγονται αυστηροί προέλεγχοι με την ευθύνη της αστυνομίας. Το ίδιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και στις εισόδους στο γήπεδο.

Δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν που θα φέρει μαζί του σακίδιο ή σακούλα να περάσει τους προελέγχους και κατ’ επέκταση να εισέλθει στην OPAP Arena.

Συσκευές laser, καπνογόνα, βεγγαλικά, φωτοβολίδες και γενικώς επικίνδυνα και εύφλεκτα αντικείμενα απαγορεύονται αυστηρά. Η ομάδα μας θα τιμωρηθεί αυστηρά για οποιαδήποτε περίπτωση χρήσης τους μέσα στο γήπεδο και δεν υπάρχει περιθώριο να ανάψει ούτε ένας πυρσός!

Οποιοδήποτε πανό με απαγορευμένο περιεχόμενο (υβριστικό, πολιτικό κλπ.) και γενικά μη ποδοσφαιρικό δεν μπορεί να αναρτηθεί και δεδομένα θα επιφέρει την τιμωρία της ΑΕΚ, αλλά θα δημιουργήσει και πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα.

Όλα τα παιδιά που θα έρθουν στο γήπεδο πρέπει να έχουν εισιτήριο. Κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Επίσης είναι σαφές πως λόγω των αυστηρών προελέγχων οι φίλοι της ΑΕΚ που έχουν εισιτήρια για το ματς πρέπει να έρθουν νωρίς στο γήπεδο τόσο για να αποφύγουν κάθε είδους ταλαιπωρία όσο και για να αποφευχθεί συνωστισμός και προβλήματα στις εισόδους πριν την έναρξη του αγώνα. Για αυτόν τον λόγο οι θύρες του γηπέδου μας θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή ροή των εισερχομένων θεατών. Η μέρα και η ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης διευκολύνουν την έγκαιρη προσέλευση.

Επιπλέον παρακαλούνται όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ που θα βρεθούν στην OPAP Arena το Σάββατο το βράδυ να έχουν μαζί τους αποδεικτικό της ταυτότητάς τους ώστε να το επιδείξουν στην Αστυνομία εφόσον τους ζητηθεί κατά τους προελέγχους».

Αυστηροί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας

Παράλληλα, από την Πέμπτη 17 Αυγούστου έφτασε στις πύλες εισόδου της χώρας διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τους Κροάτες που θα έρθουν στη χώρα αυτές τις ημέρες -ακόμη και για διακοπές.

Επίσης, υπάρχει η οδηγία πως εάν το άτομο που εισέρχεται στη χώρα δεν δίνει σαφείς απαντήσεις, να συνοδεύεται από άτομα της ΕΛ.ΑΣ. όπου πάει. Τονίζεται, ωστόσο, πως σε κανένα σημείο δεν υπάρχει αναφορά για απαγόρευση εισόδου στη χώρα Ευρωπαίου πολίτη.

Μεγάλο βάρος έχει πέσει στην Κακαβιά, την πύλη εισόδου την οποία χρησιμοποίησαν τη Δευτέρα 7/8 οι Κροάτες χούλιγκαν προκειμένου να φτάσουν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και πραγματοποίησαν τη φονική τους επίθεση και ενώ τα καταστήματα εστίασης στον περιβάλλοντα χώρο της «OPAP Arena» ήταν γεμάτα από πολίτες που απολάμβαναν τη βόλτα τους στην περιοχή.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων καλείται να ενεργοποιήσει άμεσα το δίκτυο πληροφοριών της, με σκοπό τη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών, σχετιζόμενων με τη μετακίνηση φιλάθλων που διαλαμβάνονται στις ανωτέρω σχετικές, στο πλαίσιο διεξαγωγής του αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αναφέροντας αμέσως οτιδήποτε μπορεί να φανεί… περίεργο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κρίνεται απαραίτητη η εντατική παρακολούθηση σελίδων του διαδικτύου με σχετικό περιεχόμενο, καθώς επίσης και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του αστυνομικού αθλητικού συνδέσμου. Άλλωστε, οι Κροάτες χούλιγκαν είχαν… φροντίσει να μην κρυφτούν, όταν πραγματοποίησαν το ταξίδι τους από το Ζάγκρεμπ μέχρι την Αθήνα.

Παράλληλα, ζητείται από την Υπηρεσία να προβεί σε εντατικοποίηση των ελέγχων αρμοδιότητάς της για τον εντοπισμό ατόμων που προτίθενται να μετακινηθούν με οποιοδήποτε μέσο/τρόπο, εφαρμόζοντας αυστηρά την κείμενη νομοθεσία (περί αθλητικής βίας κ.λπ.). Για τον λόγο αυτό καλείται να αυξήσει τη δύναμή της σε χώρους όπου συχνάζουν οπαδοί διάφορων ομάδων, καθώς και του οδικού δικτύου, λαμβάνοντας αναλόγως όλα τα απαραίτητα μέτρα αρμοδιότητάς της.

Τα Τμήματα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και Μέρτζανης καλούνται να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους τους και σε περίπτωση εντοπισμού οχημάτων ή ατόμων που ενδέχεται να σχετίζονται με το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, να αναφέρουν άμεσα το Κέντρο και να λάβουν περαιτέρω οδηγίες/κατευθύνσεις.

Το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ζητείται να αυξήσουν στο έπακρο τις εποχούμενες περιπολίες τους, για την εντατικοποίηση των ελέγχων με σκοπό τον εντοπισμό και τον έλεγχο οχημάτων ή ατόμων που μπορεί να σχετίζονται με το παιχνίδι.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων, από την πλευρά του, πρέπει να εκδηλώσει κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια αρμοδιότητάς του, ενώ παράλληλα να ενημερώσει αμέσως την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Σε περίπτωση εντοπισμού οχημάτων εντός των οποίων επιβαίνουν άτομα τα οποία μπορεί να έχουν όπλα, λοστούς, ή μαχαίρια, η κείμενη νομοθεσία θα εφαρμόζεται άμεσα και αυστηρά.

Ξεκινά με πολλές ελληνικές ελπίδες το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη: Πρόγραμμα, μεταδόσεις, συμμετοχές από σήμερα ως τις 27 Αυγούστου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: