Επαναλαμβάνει τα ίδια ψέματα ο Ερντογάν που δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος: Δεν έχουμε προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τους γείτονες, ισχυρίζεται!!!

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan addressed the 14th Ambassadors’ Conference held at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency




Ο ισαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρευρέθηκε στην 14η Διάσκεψη των Πρεσβευτών που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, όπου …ξεδίπλωσε το νέο του όραμα στην εξωτερική πολιτική και παρουσίασε τη γραμμή που ευαγγελίζεται ότι θα ακολουθήσει πλέον με τους γείτονές του.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη, χωρίς να κατονομάσει την Ελλάδα ή τις άλλες χώρες της περιοχής, είπε ότι «ειδικά με τους γείτονές μας, είμαστε έτοιμοι να βρούμε ένα κοινό σημείο συνεννόησης».

«Δεν επιδιώκουμε να τσακωθούμε με κανέναν. Προσπαθούμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον αριθμό των φίλων μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας.

Είμαστε έτοιμοι να βρούμε ένα κοινό σημείο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας γύρω από τη χώρα μας. Ο διάλογος και η διπλωματία θα είναι τα δύο σημαντικότερα εργαλεία μας για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

  • Η Τουρκία έχει γίνει play maker, ισχυρίζεται

Απευθυνόμενος στους Τούρκους πρεσβευτές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία παίζει ενεργό ρόλο στο πεδίο αλλά και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και υπογράμμισε ότι «η Τουρκία έχει γίνει ένας play maker, o οποίος παρακολουθείται στενά».

«Η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα play maker, που έχει αφήσει το στίγμα της στις διεθνείς σχέσεις, επιδιώκει την ανάμειξή της σε πολλά κρίσιμα θέματα και η στάση της παρακολουθείται στενά», δήλωσε.

  • «Απελευθερώσαμε την Τουρκία από τα δεσμά της»

Ο ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος εξήρε της 21χρονης διακυβέρνησή του υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έσωσε τη χώρα του από τα δεσμά που της είχαν επιβάλει.

«Με τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε εδώ και 21 χρόνια, σώσαμε τη χώρα μας από τα δεσμά που της έχουν βάλει στα πόδια. Αλλάξαμε το πρόσωπο της Τουρκίας σε κάθε τομέα», είπε για να προσθέσει:

«Πληρώσαμε το τίμημα για όλα όσα είχαμε. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαλύσουν την πατρίδα μας. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να εμποδίσουν την ανάκαμψη της Τουρκίας, αλλά ό,τι κι αν έκαναν δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους».

  • Η τουρκική τηλεόραση στην υπηρεσία της… ιστορίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε υπερήφανος ακόμη και για την τουρκική τηλεόραση, η οποία μεταδίδει την ιστορία της Τουρκίας.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχημένα έργα στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Οι ιστορίες των μαρτύρων μας μεταφέρθηκαν στην οθόνη», ανέφερε.

«Κανένα από τα επιτεύγματά μας δεν παρουσιάστηκε σε χρυσή πιατέλα. Προσπαθούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας αντλώντας δύναμη από την ιστορία μας. Διευρύναμε τον ορίζοντα της εξωτερικής μας πολιτικής για να καλύψει όλο τον κόσμο.

Ανοίξαμε πριν από 2 χρόνια το Σπίτι της Τουρκίας, το οποίο είναι ένα έργο κύρους της χώρας μας. Αν προσπαθήσουμε να μετρήσουμε, έχουμε φέρει αμέτρητες επιτυχίες στη χώρα μας στον τομέα της διπλωματίας», πρόσθεσε.

  • «Η Τουρκία δεν παρακολουθεί από τις κερκίδες»

«Η Τουρκία, που βρίσκεται στην καρδιά τριών ηπείρων, δεν μπορεί να παρακολουθεί τα γεγονότα από τις κερκίδες. Είναι υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο γήπεδο. Παρεμβαίνουμε στα γεγονότα της περιοχής μας θέτοντας στο επίκεντρο την Τουρκία”, τόνισε και πρόσθεσε:

“Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα της διπλωματίας, στοιχεία σκληρής και ήπιας ισχύος. Το να είμαστε ενεργοί στο πεδίο και στο τραπέζι δεν είναι για μας επιλογή αλλά υποχρέωση. Όπως δεν επιδιώκουμε την ένταση, έτσι δεν ενδίδουμε και σε πιέσεις, υπομονετικά και έντιμα. Μας ενδιαφέρει η προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας».

  • “Αν ο πόλεμος στη Μαύρη Θάλασσα εξαπλωθεί, θα είναι καταστροφή”

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι η στάση της Τουρκίας στην Ουκρανία έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα σε όλο τον κόσμο.

«Από τις 17 Ιουλίου, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία είχε ανασταλεί. Την περασμένη εβδομάδα, συνομίλησα με τον Πούτιν και συζητήσαμε το θέμα.

Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος σε αυτό το θέμα. Η θετική ατμόσφαιρα που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα δεν έγινε καλά δεκτή από ορισμένες χώρες.

Αντιθέτως, έριξαν λάδι στη φωτιά. Δεν θέλουμε αυτή η ένταση να συνεχιστεί περαιτέρω. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ειλικρινά με όλα τα μέρη. ​​Ειδικά, αν ο πόλεμος εξαπλωθεί στη Μαύρη Θάλασσα, θα είναι καταστροφή.

Δεν επιδιώκουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, επιδιώκουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα που έχουμε δημιουργήσει με τις περιφερειακές χώρες, τους συμμάχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η αντίληψη κατά την οποία το κράτος αποστασιοποιούνταν από τους πολίτες του, τους περιφρονούσε μόνο και μόνο λόγω των πεποιθήσεών τους έχει μπει οριστικά στο ράφι», υποστήριξε.

Ακόμα μία εξαιρετική στρατηγική συνεργασία για την Αθήνα: Αρχές του 2024 το ανώτατο συμβούλιο Ελλάδας-Αιγύπτου, δήλωσε ο Γεραπετρίτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: