“Έκλαψε” η Αννίτα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και αναγκάστηκε να την καλέσει άρον-άρον στην Αθήνα: Η “περίεργη” συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για το Κυπριακό

FILE PHOTO: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου και συνεργάτες τους. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα μετά από επίσημη πρόσκληση, η Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Αννίτα Δημητρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα στο γραφείο της, στη Βουλή και του ζήτησε να την προσκαλέσει στην Αθήνα, όπως και έγινε.

Η συνάντηση έγινε και στο πλαίσιο της σχέσης της Νέας Δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ, καθώς είναι “αδελφά” κόμματα και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τι παράπονα εξέφρασε η κ. Δημητρίου στον Πρωθυπουργό για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Προφανώς θα ισχυρίστηκε και πάλι λανθασμένα ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν πιστεύει δήθεν στις συνομιλίες!!! Ούτε υποστηρίζει την φιλοτουρκική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), όπως ο Κύπριος Πρόεδρος διακηρύσσει δημόσια. Οι κατά καιρούς ισχυρισμοί της προέδρου του ΔΗΣΥ, δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα, καθώς οι ενέργειες του κ. Χριστοδουλίδη είναι αυτές που έθεσαν σε …κίνηση ξανά το Κυπριακό.

Η κ. Δημητρίου συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Προέδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, ο οποίος παίζει και ρόλου ελεγκτή της προέδρου του ΔΗΣΥ, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος κ. Νίκο Τορναρίτη και τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο επίκεντρο βρέθηκε το κυπριακό όπου έγινε σε βάθος συζήτηση και αξιολόγηση των δεδομένων γύρω από το εθνικό μας θέμα, με ζητούμενο το πώς θα δημιουργηθούν οι προοπτικές και οι συνθήκες μέσα από τις οποίες η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απαράδεκτες θέσεις περί λύσης δυο κρατών και θα προσέλθει με εποικοδομητική διάθεση στο τραπέζι του διαλόγου.

Συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν Ελλάδα και Κύπρο καθώς και τρόποι για το πως μπορούν από κοινού τον ΔΗΣΥ και τη Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, να τα αντιμετωπίσουν.

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης της με τον πρωθυπουργό η κα Δημητρίου σημείωσε ότι η παρουσία της στην Αθήνα, από κοινού με τη νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ, δίνει το μήνυμα ότι οι δεσμοί συνεργασίας μεταξύ των αδελφών κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι άριστες.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι στη συνάντηση με τον φίλο Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη συζητήθηκε το κυπριακό αλλά και το σύνολο των ζητημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν Κύπρος και Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις διεθνείς προκλήσεις οι οποίες διαμορφώνουν σήμερα ένα σύνθετο πολιτικό σκηνικό, τόσο σε σχέση με τις εξωτερικές σχέσεις όσο και σε σχέση με την ενέργεια.

Ο ΔΗΣΥ και η Νέα Δημοκρατία, υπέδειξε, βαδίζοντας σε κοινή γραμμή και με υπευθυνότητα, μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα από κοινού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο κυπριακό και ποια είναι δική της εκτίμηση ως προς το αν θα επιφέρει πρόοδο στο κυπριακό η επαναπροσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας, η κ. Δημητρίου σημείωσε:

  • Στόχος παραμένει η αξιοποίηση κάθε βήματος ώστε να αναχαιτίζονται οι όποιες προκλητικές ενέργειες από τη μια και από την άλλη να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το κυπριακό από το σημείο που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντάνα.

Στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου που είναι η (φιλοτουρκική) Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, πρόσθεσε η κ. Δημητρίου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να εγκαθιδρυθούν η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα αν δεν απελευθερώσουμε και επανενώσουμε την πατρίδα μας.

Η κ. Δημητρίου τόνισε τέλος ότι θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση και από την πλευρά της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινότητας στην περίπτωση της Κύπρου και ότι δεν μπορεί να ισχύει η ρητορική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Θα πρέπει υπέδειξε να είμαστε συνεπείς με το δίκαιο, τις αρχές και τα ιδανικά μας.

Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Αμπάς στη Ραμάλα: Εντός του 2023 η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Παλαιστίνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: