Δωδέκατη μέρα ο Έβρος στις φλόγες: Εικόνες αποκάλυψης στο δάσος της Δαδιάς * Πριν και μετά τη λαίλαπα [photos, video]

H τραγική εικόνα του δάσους της Δαδιάς μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Photo: Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης.




Για 12η μέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στον Έβρο, στην μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη πάνω 810.000 στρέμματα, ενώ σήμερα, ενεργά παραμένουν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στον Έβρο, στις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και ειδικότερα στη θέση Μεγάλο Ρέμα και στην Κοτρωνιά.

Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κασσιτερά.

Το έργο της κατάσβεσης, παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις -επίγειες και εναέριες- που επιχειρούν αδιάλειπτα στην περιοχή, τις τελευταίες ώρες καθίσταται ακόμη δυσκολότερο κυρίως στο πύρινο μέτωπο της Κοτρωνιάς καθώς η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων σε νοτιάδες, από βορειοανατολικούς που έπνεαν κόντρα στις φλόγες τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα σπρώχνει τη φωτιά με την πορεία της να μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν διατεθεί για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 11 αεροσκαφών και πέντε ελικοπτέρων.

Γροθιά στο στομάχι το “πριν” και το “μετά”…

Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης δημοσιοποιεί φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν το πριν και το μετά της τεράστια πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς.

Σχολιασμός δεν χρειάζεται…

 

Το βίντεο από το δάσος της Δαδιάς

 

 

«Οι μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ΕΕ» υπολογίζει η Κομισιόν για τις φωτιές στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: