Δεσμεύτηκαν για αγώνα υπέρ της λύσης του Κυπριακού 17 οργανώσεις Τουρκοκυπρίων: «Αυτή η Πατρίδα Είναι Δική Μας» το σύνθημα της πλατφόρμας…

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον κατοχικό ηγέτη Ερσιν Τατάρ παρακολουθούν την άθλια παρέλαση για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Δεκαεπτά τουρκοκυπριακές οργανώσεις συναντήθηκαν στα κατεχόμενα, συζητώντας τα κρίσιμα ζητήματα που μαστίζουν τους Τουρκοκύπριους, τα οποία εκτείνονται στον οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, υγειονομικό και εκπαιδευτικό τομέα.

Η συνεδρίαση της Πλατφόρματος «Αυτή η Πατρίδα Είναι Δική Μας» έλαβε χώρα στις 28 Ιουλίου και σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνεται ο προσανατολισμός των συμμετεχόντων στην επίλυση του Κυπριακού.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η αύξηση του κόστους ζωής, ο πληθωρισμός, η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων και η εμφανής αδιαφορία των κυβερνώντων για τα δεινά του λαού λόγω οδηγιών από ανώτερες αρχές έχουν επιτείνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Τουρκοκύπριοι.

Η συντονισμένη προσπάθεια χειραγώγησης των δημογραφικών στοιχείων, η υπονόμευση των δικαιωμάτων των πολιτών, η παρέμβαση στις εκλογές, ακόμη και στα συνέδρια των κομμάτων, και η αλλαγή του κοινωνικοπολιτικού τοπίου τροφοδοτεί την λαϊκή απογοήτευση».

«Καθώς η δημογραφική σύνθεση μετατοπίζεται και βασικές αξίες τίθενται σε κίνδυνο, οι εγκληματικές δραστηριότητες και τα τροχαία ατυχήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μεγάλες εκτάσεις γης, βουνά, ακτές – σύμβολα κληρονομιάς και ταυτότητας – έχουν πωληθεί ή υπεξαιρεθεί, ενώ οι περιβαλλοντικές ανησυχίες έχουν ενταθεί.

Βασικές δημόσιες υπηρεσίες όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη έχουν παραχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα και οι πολίτες αγωνίζονται να έχουν πρόσβαση ακόμη και στις πιο βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

Η εκπαίδευση των παιδιών έχει διακυβευθεί, αφήνοντας ορισμένα σε πρόχειρα καταλύματα, και το εκπαιδευτικό σύστημα έχει διαπλεχθεί όλο και περισσότερο με θρησκευτικά ιδρύματα» προστίθεται.

Στο τέλος της ανακοίνωσης επισημάνθηκε ότι η πλατφόρμα, προσανατολισμένη στην επίλυση του Κυπριακού, έχει δεσμευτεί συλλογικά να «αυξήσει τις προσπάθειές της και να εντείνει όλες τις μορφές αγώνα ενάντια στην κοινωνική διάβρωση που διαιωνίζεται από τα επιβαλλόμενα οικονομικά πακέτα και τους διορισμούς των συνεργατών».

Την ανακοίνωση υπογράφουν τουρκοκυπριακές συντεχνίες και κόμματα της Αριστεράς στα κατεχόμενα, με εξαίρεση, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

«Όσο δεν υπάρχει λύση, όλοι οι Ελληνοκύπριοι και όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι ηττημένοι»: Mηνύματα Χριστοδουλίδη από την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: