«Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι»: Αμετανόητος ο kisser Ρουμπιάλες, ξεσηκώνει κατακραυγή και μποϊκοτάζ στην Ισπανία

To επίμαχιο στιγμιότυπο. Φωτογραφία από βίντεο μέσω twitter @Old Man Edwin




Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες αρνήθηκε σήμερα (25/8) να παραιτηθεί, μετά το σάλο που έχει προκαλέσει το φιλί του στο στόμα της παίκτριας Χένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια των εορτασμών μετά τη νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια εντός και εκτός Ισπανίας, με πολλούς, συμπεριλαμβανομένων υπουργών της κυβέρνησης , παικτών και προπονητών, να ζητούν την παραίτησή του και να αναγκάζουν την ομοσπονδία να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση σήμερα, όπου ο Ρουμπιάλες είπε ότι το φιλί ήταν συναινετικό και ότι έπεσε θύμα «κοινωνικής δολοφονίας» κα…φώναξε «δεν θα παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης που μου στείλατε, υπήρξαν πολλά μηνύματα που έχω λάβει», είπε ο Λουίς Ρουμπιάλες ξεκινώντας την ομιλία του στην έκτακτη συνέλευση της ομοσπονδίας.

«Δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου, συγγνώμη. Θα το εξηγήσω κοιτάζοντας τον Χόρχε Βίλντα. Έχουμε περάσει πολλά, ήθελαν να κάνουν σε σένα το ίδιο πράγμα που κάνουν σε εμένα τώρα , προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ψευδή λόγο και να τον μετατρέψουν στην πραγματικότητα. Εδώ δεν προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη, κάνουν μία κοινωνική δολοφονία.

Ήταν αυθόρμητο, αμοιβαίο και συναινέσει. Έχω μια εξαιρετική σχέση με όλες τις παίκτρες και είχαμε πολύ στοργικές στιγμές σε αυτή τη συγκέντρωση. Τη στιγμή που εμφανίστηκε η Χένι, με σήκωσε από το έδαφος και όταν με άφησε, αγκάλιασα και της είπα να ξεχάσει το πέναλτι, ήσουν φανταστική σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι πολιτικοί έχουν αναφερθεί σε αυτή την ενέργεια ως σεξουαλική βία, χωρίς συγκατάθεση, επίθεση. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να με δολοφονήσουν δημόσια και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου όπως όλοι οι Ισπανοί, στο δικαστήριο Θα αναλάβω δράση εναντίον αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Ήρθε η ώρα να πω κάτι. Έκανα λάθος και δεν ήταν η ώρα να κάνω αυτή τη χειρονομία. Είναι αρκετά σοβαρό για να φύγω; Δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Πάω να πολεμήσω μέχρι το τέλος. Αυτή η εκστρατεία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή τη δικαιοσύνη. Έχω κατηγορηθεί για κλοπή, χρέωση προμηθειών, χρήση κατάχρησης ομοσπονδιακών χρημάτων. Ποτέ στη ζωή μου δεν το έκανα αυτό. Παίζω ποδόσφαιρο από τα τρία μου χρόνια. Το άλλο μου πάθος εκτός από το ποδόσφαιρο είναι η χώρα μου. Όταν κάνω λάθος, πονάει επίσης και ζητώ συγγνώμη, χωρίς δικαιολογία. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, όπως οι γονείς και οι προπονητές με δίδαξαν, όπως με δίδαξαν οι δάσκαλοί μου και θα συνεχίσω να είμαι ένας ευτυχισμένος και γεμάτος άνθρωπος. Είμαι ακόμα ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με τον εαυτό μου».

Ο Λουίς Ρουμπλιάλες δέχθηκε πυρά αφού φίλησε την Ερμόσο στα χείλη ενώ έδινε στις παίκτριες της εθνική Ισπανίας τα μετάλλιά της αφού κέρδισαν την Αγγλία με 1-0 στον τελικό της Κυριακής στο Σίδνεϊ.

Η Ερμόσο ανέφερε σε δήλωσή της ότι τέτοιες πράξεις «δεν πρέπει ποτέ να μένουν ατιμώρητες».

Η συγγνώμη του Ρουμπιάλες τη Δευτέρα δεν κατάφερε να καταπνίξει τον σάλο και την Πέμπτη η FIFA κίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του.

Μπόρχα Ιγκλέσιας:«Δεν ξαναπαίζω στην εθνική μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα και αυτό να μην μείνει ατιμώρητο»

Έντονη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Λουίς Ρουμπιάλες.

Χένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια των εορτασμών μετά τη νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών.

Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας, επιθετικός της Μπέτις και της εθνικής Ισπανίας, ανακοίνωσε μέσω των social media ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα μετά από την απόφαση του Ρουμπιάλες να παραμείνει στην RFEF:

«Έχω πάρει την απόφαση να μην επιστρέψω στην Εθνική ομάδα μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα και τέτοιου είδους πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες. Είμαι λυπημένος και απογοητευμένος. Ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος δεν νιώθω ότι εκπροσωπούμαι από αυτό που συνέβη σήμερα. Το να φοράω τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που μου έχουν συμβεί στην καριέρα μου. Δεν ξέρω αν θα είμαι ποτέ ξανά επιλογή, αλλά έχω πάρει την απόφαση να μην επιστρέψω στην εθνική μέχρι τα πράγματα αλλάζουν και τέτοιου είδους πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες. Για ένα πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο και αξιοπρεπές ποδόσφαιρο», έγραψε χαρακτηριστικά.

  • H διεθνής ομοσπονδία επαγγελματιών παικτών (FIFPRO) αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνέλευσης της ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF) σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον Λουίς Ρουμπλιάλες, και κυρίως έπειτα από τη δήλωση του προέδρου της RFEF ότι δεν παραιτείται, εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας από Ισπανούς FIFA και UEFA λήψη μέτρων:

«Μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου την Παρασκευή, η FIFPRO ζητά εκ νέου την άμεση πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου της ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες μετά τη συμπεριφορά του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της FIFA να ανοίξει μια υπόθεση ηθικής και τα βήματα που έγιναν σε εθνικό επίπεδο στην Ισπανία. Επιπλέον, γράψαμε στην UEFA –την οργάνωση της οποίας είναι αντιπρόεδρος ο κ. Ρουμπιάλες– ζητώντας την έναρξη πειθαρχικών διαδικασιών.

Οποιαδήποτε έλλειψη δράσης από τις αρχές για την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς του κ. Ρουμπιάλες θα έστελνε ένα εντελώς απαράδεκτο και επιζήμιο μήνυμα για την ποδοσφαιρική βιομηχανία και την ευρύτερη κοινωνία.»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: