Ας μας εξηγήσουν τι σημαίνει «πλημμεληματικός εμπρησμός από πρόθεση», μέσα στη νύχτα σε κατοικημένη περιοχή: Γι’ αυτό θα δικαστεί ο 87χρονος από τον Άγιο Στέφανο

File Photo: Ελικόπτερα εφοδιάζονται με νερό για να κατασβέσουν φωτιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Ένας εμπρησμός από πρόθεση πως διαβαθμίζεται; Μήπως από την τύχη που είχαν οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου να περνάει μέσα στη νύχτα κάποιος και να σβήνει τη φωτιά;

Και αν δεν περνούσε και είχαν καεί σπίτια και άνθρωποι τότε θα ήταν κακουργηματικός; Ίσως την άλλη φορά να μην είμαστε τόσο τυχεροί…

Μυστήρια στην Ελλάδα του 2023, μετά από όσα έχουν ήδη συμβεί και ενώ η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες ακόμη και τους ακούσιους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως ο 87χρονος που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου παραπέμπεται να δικαστεί στο αυτόφωτο για πλημμεληματικό εμπρησμό από πρόθεση δεν εντάσσεται καν σε αυτή την κατηγορία, αν δεχθούμε ότι υπάρχει στην περίπτωση των εμπρηστών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση αντιμετωπίζει ο 87χρονος που «πιάστηκε» επ’ αυτοφώρω, το βράδυ του Σαββάτου, να βάζει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο.

Ο 87χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και αύριο Δευτέρα θα δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο. Ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο κατηγορούμενος έγινε αντιληπτός από έναν 39χρονο κάτοικο της περιοχής ενώ προσπαθούσε να βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο 39χρονος ειδοποίησε την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βρήκαν στην κατοχή του 87χρονου μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Ήθελα να καθαρίσω το χώρο από τα ξερά χόρτα

«Ήθελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα» είπε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψη του, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, χθες το βράδυ, Σάββατο 5 Αυγούστου, περίπου στις 22:45, ένας 39χρονος διερχόμενος πολίτης από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από τον αριθμό 15, είδε τον 87χρονο κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από μία κολώνα της ΔΕΗ, όπου μόλις είχε εκδηλωθεί σε ξερά χόρτα μία μικρή εστία φωτιάς, και να μπαίνει στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται δίπλα. Ο 39χρονος έτρεξε αμέσως και έσβησε τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον 87χρονο από το σπίτι του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήματος Διονύσου, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον καταγγέλλοντα πολίτη ως ο εμπρηστής, γι’ αυτό συνελήφθη και τον παρέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Διονύσου, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό.

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον σακούλα, που περιείχε μπιτόνι με πετρέλαιο και κομμάτια υφάσματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης ύποπτος για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο: Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με έως 9 μποφόρ, λέει ο Κικίλιας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: