Ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και απελευθέρωση της Κύπρου, ήταν και παραμένει ο μεγάλος στόχος: Λύση μόνο με άρση της σημερινής κατάστασης στα κατεχόμενα…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Κύριο άρθρο της
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Λευκωσία

Μέρες που είναι, η μνήμη γυροφέρνει. Η Αμμόχωστος, η Μόρφου, η Κυθρέα, η Καρπασία υπό κατοχή. Προηγήθηκε η Κερύνεια και η γύρω περιοχή. Η μισή μας πατρίδα υπό κατοχή. Αύγουστος 1974.

Οι Τούρκοι προέλαυναν και κατακτούσαν τη γη μας. Νεκροί, αγνοούμενοι, πρόσφυγες. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν πάρει το δρόμο της προσφυγιάς. Η Κύπρος προδομένη, μόνη και αβοήθητη στις ορδές του Αττίλα.

Μόνη και προδομένη έδινε τη μάχη για να υπερασπιστεί την πατρίδα, τη γη. Με το να μην ξεχνάμε, στέλνουμε το μήνυμα πως οι προσπάθειες για την απελευθέρωση δεν θα σταματήσουν όσα χρόνια και να πέρασαν.

  • Τι χρειάζεται να γίνει σήμερα, τι έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή; Ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και απελευθέρωση, ήταν και παραμένει ο μεγάλος στόχος. Τίποτε λιγότερο από αυτό. Η ανατροπή των κατοχικών δεδομένων μπορεί να επιτευχθεί με εξουδετέρωση των τουρκικών σχεδιασμών.

Για να επιτευχθεί τούτο, χρειάζονται διπλωματικές κινήσεις που θα αναδεικνύουν την κατοχή, να στριμώχνουν την Τουρκία. Κι αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να επιτευχθεί. Πρέπει να τίθενται εφεξής ενώπιον της Τουρκίας τα αυτονόητα. Αυτά τα αυτονόητα που έχουν ξεχαστεί από κάποιους ακόμη και στην Κύπρο. Ξεχάστηκαν, πρωτίστως, όμως, από το Διεθνή παράγοντα.

ΓΙ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε και οφείλουμε να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς πως η Τουρκία έχει εισβάλει στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και έκτοτε κατέχει παράνομα και δια της βίας των όπλων το 1/3 του κυπριακού εδάφους. Οφείλουμε τούτο να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς και να ενοχλούμε την Τουρκία για την παρανομία της αυτή.

Να υπενθυμίζουμε πως η Τουρκία διατηρεί στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού πέραν των 30.000 στρατευμάτων. Έχει δε κουβαλήσει, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση, πέραν των 100.000 Τούρκων εποίκων στο νησί καθιστώντας τους πλειοψηφία έναντι των Τουρκοκυπρίων.

Εάν αναδεικνύονται τα ζητήματα της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, όπως γίνεται αλλού, στην Ουκρανία, τότε ανάλογη θα είναι και η αντιμετώπιση. Έστω κι αν έχουν περάσει τόσα χρόνια. Προφανώς εάν εμείς δεν αναδεικνύουμε τις πραγματικότητες και καταγγέλλουμε την Τουρκία, δεν θα το κάνουν οι τρίτοι.

Όλα, λοιπόν, τα πιο πάνω δεν αποτελούν ισχυρισμοί αλλά μια πραγματικότητα που κουβαλά το Κυπριακό από το 1974 και εντεύθεν. Να μην νομιμοποιήσουμε ποτέ τα αποτελέσματα της εισβολής και κατοχής γιατί θα είναι καταστροφικό για τη χώρα μας, την πατρίδα.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Χρειάζεται πολιτική βούληση, αλλά και να σοβαρευτούν οι ιδιοκτήτες των ομάδων: Πότε θα ξεριζωθεί το αρρωστημένο φαινόμενο του χουλιγκανισμού;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: