Ακρωτηριασμός τουρίστα από αποκόλληση βράχου στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Μετά τον πρωινό σεισμό

FILE PHOTO: Άποψη της διαδρομής του φαραγγιού προς την έξοδο του στην Αγία Ρουμέλη στο Λιβυκό πέλαγος. Το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά είναι το πλέον γνωστό στην Ευρώπη, καθώς είναι το μεγαλύτερο και ομορφότερο από όλα τα φαράγγια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Το μήκος του είναι 16 χιλιόμετρα και το πλάτος του σε ορισμένα σημεία δεν ξεπερνά τα 3 μετρά, με καθέτους τοίχους που φθάνουν τα 500 μέτρα ύψος , Τρίτη 21 Απριλίου 2009. ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ




Τον Ακρωτηριασμό ενός ανθρώπου προκάλεσε η βροχόπτωση που ακολούθησε του σεισμού που σημειώθηκε νότια – νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρέθηκε στο πλευρό του τραυματία, ενώ πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», αργά το μεσημέρι με ελικόπτερο.

Ο ξένος τουρίστας σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας φέρει σοβαρότατα τραύματα στα κάτω άκρα.

  • Το φαράγγι εκκενώθηκε άμεσα από τους εκατοντάδες επισκέπτες, υπό τον φόβο κατολίσθησης.

Το μύνημα απο το 112

Στις 12 το μεσημέρι είχε σταλεί μήνυμα απο το 112, με το οποίο καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνες περιοχές όπως φαράγγια και βράχους λόγω της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην περιοχή.

 

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Τραγικός θάνατος για 37χρονο δημοσιογράφο από φωτιά στο σπίτι του στην Πλατεία Αττικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: