Προσήχθη ύποπτος για τις φωτιές στην Ηλεία: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία , ενεργοποιήθηκε το 112 [βίντεο]

FILE PHOTO: Αεροσκάφος της Πυροσβεστικής πραγματοποιεί ρίψεις νερού κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ




Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προχώρησαν οι αρχές.

Νωρίτερα ξέσπασε τριπλό μέτωπο σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία και λίγο μετά τις 14:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών με τους πολίτες να καλούνται να κατευθυνθούν προς Αρχαία Ολυμπί

Υπενθυμίζεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία δίνουν μάχη με τις φλόγες όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά με σημείο εκδήλωσης την περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα.

Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να κινηθούν προς Αρχαία Ολυμπία, καθώς η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα τα σπίτια στην Παλαοβαρβάσαινα.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας είπε στην ΕΡΤ και την Δ. Αναργύρου ότι το μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας είναι υπό μερικό έλεγχο και εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα 3 ομάδες πεζοπόρο και άτομα της ΕΜΑΚ Πάτρας, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη Καναντέρ, τρία Air Tracktor, μαζί με ένα ελικόπτερο Erickson.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν τις εστίες με διασπορά δυνάμεων και δεδομένου ότι προς το παρόν δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι, εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα ελεγχθεί.

Οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών έμειναν στα σπίτια τους και συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, βλέποντας ότι η φωτιά απομακρύνεται από τους οικισμούς.

Aπό την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε:

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου, λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Σχετικά με την φωτιά στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα».

Πάντως και στις δύο περιοχές της Ηλείας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές και να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή αναμένεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διαπιστώσει αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια δεδομένου ότι σε πολύ κοντινή χρονικά απόσταση, ξέσπασαν τρία μέτωπα πυρκαγιάς στην ίδια περιοχή.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η αστυνομία της Μυτιλήνης ξεσκέπασε το ρόλο ανθελληνικών ΜΚΟ: Σε συνεργασία με διακινητές από την Τουρκία έφερναν παράνομα αλλοδαπούς στο νησί, πως δρούσε το κύκλωμα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: