Τοπίο κόλασης στη Νότια Ευρώπη: Πυρκαγιές λόγω καύσωνα στην Ισπανία και προβλέψεις για θερμοκρασίες έως και 48 βαθμούς Κελσίου σε Σικελία- Σαρδηνία

Mία γυναίκα προσπαθεί να προστατευτεί από τη ζέστη κρατώντας ομπρέλα στο κέντρο της Ρώμης. EPA/MASSIMO PERCOSSI




Σε καμίνι έχει μετατραπεί ολόκληρη η νότια Ευρώπη με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές και τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 48°C στη Σικελία και τη Σαρδηνία.

Οι φωτιές μαίνονται στα δάση της Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά. 5.000 εκτάρια κάηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο και περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν.

Και δεν διαφαίνεται εκεχειρία, με την πρόβλεψη για δυνητικά ιστορικές υψηλές θερμοκρασίες στην Ισπανία.

Από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος προειδοποιούν για πιθανό νέο κύμα καύσωνα σε μεγάλο μέρος της νότιας Ευρώπης αυτή την εβδομάδα.

“Μέχρι τον Ιούλιο, την επόμενη εβδομάδα, βλέπουμε ένα άλλο κύμα καύσωνα να έρχεται στη νότια Ευρώπη με ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες.

Και αυτό είναι πραγματικά αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή, στο κύμα καύσωνα. Αυξάνουμε την πιθανότητα των κυμάτων καύσωνα, διαδοχικά και είναι όλο και πιο δύσκολο να αντιμετωπίστε αυτή τη συχνή διαδοχή καύσωνα », εξηγεί ο Clement Albergel, Επιστήμονας Κλιματικών Εφαρμογών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Στη Ρώμη, με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, τουρίστες και κάτοικοι αναζητούν τρόπους να παραμείνουν δροσεροί.

Δεκαπέντε πόλεις της Ιταλίας, οι περισσότερες από αυτές στο κέντρο και το νότο της χώρας, υπόκεινται σε προειδοποιήσεις για τη ζέστη υποδεικνύοντας υψηλό επίπεδο κινδύνου για τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, τα βρέφη και άλλα ευάλωτα άτομα.

“Από τότε που φτάσαμε, έχει πολύ ζέστη εδώ. Δυσκολευόμαστε να το συνηθίσουμε, ειδικά από τη στιγμή που μόλις φτάσαμε, και συνειδητοποιήσαμε ότι έχει πιο ζέστη εδώ παρά στην Αφρική, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό , για παράδειγμα.

Η ζέστη διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ και μερικές φορές μας είναι ακόμη δύσκολο να κοιμηθούμε», λέει ο François Mbemba, ένας ιερέας από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 42-43 βαθμούς την Τρίτη στη Ρώμη. Και στη Σικελία και τη Σαρδηνία θα μπορούσαν να φτάσουν τους 48 °C.

Οι αρχές συμβουλεύουν να παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους και να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

“Κόκκινος συναγερμός” για πυρκαγιές σε όλη τη χώρα: Νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 43 βαθμούς, 7 μποφόρ στο Αιγαίο (video)

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: