«Τέλος στις άμαξες της ντροπής»: Πορεία διαμαρτυρίας στα Χανιά – Ελεύθερος υπό όρους ο αμαξάς, αντιδράσεις στην Κέρκυρα

H εικόνα του νεκρού αλόγου στην Κέρκυρα προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα. Photo screenshot via glomex, Open Tv




“Τα Χανιά δεν θα γίνουν Κέρκυρα και Σαντορίνη” διαμηνύουν μέλη φιλοζωικών σωματείων, Χανιώτες, αλλά και πολλοί ξένοι που ζουν στα Χανιά, οι οποίοι, το μεσημέρι του Σαββάτου 08 Ιουλίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία των Αγ. Αποστόλων και σχηματίζοντας αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Χανίων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις άμαξες της πόλης με αφορμή τον θάνατο του αλόγου που πέθανε την ώρα που έσερνε άμαξα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Οι συγκεντρωμένοι, απαιτούν όπως ανέφεραν, τώρα από τον Δήμαρχο Χανίων, “να ανακληθούν οι άδειες σκλαβιάς όλων των αλόγων που κακοποιούνται στις άμαξες της ντροπής στο Παλιό Λιμάνι Χανίων”. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

Αντιδράσεις στην Κέρκυρα από φιλοζωικές οργανώσεις

Με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ελεύθερος αφέθηκε ο 76χρονος αμαξάς μετά την απολογία του στον εισαγγελέα της Κέρκυρας.

Ο αμαξάς κατηγορείται για κακοποίηση ζώου εργασίας μετά τον θάνατο του αλόγου του που κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης σέρνοντας την άμαξα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.




Η υπόθεση οδηγείται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με την κατηγορία ότι το άλογο εργαζόταν ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει το επόμενο διάστημα από το δικαστικό συμβούλιο την πλήρη απαλλαγή του και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Πηγή: ertnews

Τραγωδία: 55χρονος Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη φωτιά στο Ωραιόκαστρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: