Τα ψάρια της Ελλάδας: Ο απόλυτος οδηγός αναγνώρισης της ιχθυοπανίδας των ελληνικών θαλασσών




«Τα Ψάρια της Ελλάδας», η πιο σύγχρονη και λεπτομερής έκδοση για όλα τα ψάρια που ζουν στις Ελληνικές θάλασσες. Ένα βιβλίο-πλήρης οδηγός πεδίου που δημιουργήθηκε από την αγάπη και τον θαυμασμό προς τον θαλασσινό κόσμο.

Η έκδοση που παρουσιάζουν η NaturaGraeca και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη καλύπτει ένα σημαντικό κενό γνώσης στη χώρα μας καθώς συμβάλλει στην αποσαφήνιση της σχετικά άγνωστης ιχθυοπανίδας των θαλασσών μας.

Σκοπός της έκδοσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων όσων αφιερώνουν χρόνο στις θάλασσες μας. Απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους ψαράδες, καταδύτες, φυσιοδίφες, φοιτητές, επιστήμονες, μικρούς εξερευνητές και όσους ενδιαφέρονται για την μελέτη και συγκινούνται από τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών.

Για πρώτη φορά σε μία έκδοση 624 σελίδων παρουσιάζονται τα 546 διαφορετικά είδη ψαριών των θαλασσών μας. Η μοναδικότητα της έκδοσης έγκειται στην παρουσίαση των ιχθύων με τη μορφή της επιστημονικής εικονογράφησης, μιας τεχνικής που μέσω της έμφασης πάνω σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, βοηθάει τον αναγνώστη να διακρίνει ευκολότερα τις διαφορές μεταξύ παρόμοιων μορφολογικά ειδών. Παράλληλα τα λεπτομερή σχέδια των ψαριών συνοδεύονται από εύληπτα κείμενα οικολογίας και βιολογίας αλλά και κλείδες αναγνώρισης του εκάστοτε είδους. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε όσο το δυνατόν απλή και εκλαϊκευμένη γλώσσα έτσι ώστε να είναι κατανοητό από κάθε αναγνώστη, χωρίς να είναι απαραίτητη η προϋπάρχουσα γνώση της ιχθυολογίας.

Στην έκδοση επίσης παρουσιάζεται η μεγαλύτερη συλλογή με περισσότερες από 2.300 κοινές ονομασίες ιχθύων, ένα ανεκτίμητο διαμάντι του αλιευτικού πολιτισμού της χώρας μας. Η έκδοση επίσης περιλαμβάνει πληροφορίες για τα ωκεανογραφικά στοιχεία των Ελληνικών θαλασσών, αναλυτικά στοιχεία για την βιολογία και τη συμπεριφορά των ιχθύων, επεξηγηματικούς πίνακες, λεξικό επιστημονικών, γεωγραφικών και αλιευτικών όρων και μια εκτεταμένη ενδεικτική βιβλιογραφία.

Το μικρό μέγεθος του βιβλίου (13,5 x 19 εκ), μετατρέπει την έκδοση εκτός από ένα εγκυκλοπαιδικό βιβλίο και σε ένα χρήσιμο οδηγό πεδίου, εύκολο στην μεταφορά. Έτσι ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να συμβουλεύεται το βιβλίο σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο.

Έκδοση: NaturaGraeca.com, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2023
Συγγραφείς: Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλος, Ιωάννης Καπάκος

Κλειστή η Ακρόπολη από τις 11:30 έως τις 17:30 το Σάββατο λόγω του καύσωνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: