Στα ύψη από σήμερα οι τιμές καυσίμων στην Κύπρο: Αύξηση 8,32 σεντ στη βενζίνη και το πετρέλαιο, 6,38 σεντ στα καύσιμα θέρμανσης (video)

Οι απώλειες εισοδημάτων για τους πρατηριούχους στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου αρχίζουν από 15% και φτάνουν το 40% (ανάλογα με το πόσο κοντά στην πράσινη γραμμή βρίσκεται ένα πρατήριο), λόγω της προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα. Φωτογραφία από την Καθημερινή Κύπρου




Aυξήθηκαν από σήμερα οι τιμές καυσίμων μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να τερματίσει στο τέλος Ιουνίου την επιβολή μειωμένων συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης με τους οποίους επιβαρύνονται τα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης.

Από τις 12 τα μεσάνυχτα, βάσει νομοθεσίας μπήκε η φορολογία η οποία είχε αφαιρεθεί ως μέτρο απάμβλυνσης της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, η αύξηση που επήλθε είναι 8,32 σεντ στα καύσιμα κίνησης (βενζίνη και πετρέλαιο) και 6,38 σεντ στα καύσιμα θέρμανσης.

Από το απόγευμα της 29ης Ιουνίου οι καταναλωτές έσπευσαν στα πρατήρια βενζίνης και σχημάτιζαν ουρές για να γεμίσουν τα αυτοκίνητα πριν αλλάξει και αυξηθεί η τιμή.

Ο κάθε πρατηριούχος άλλαξε τις τιμές και σε συνεννόηση με το Τμήμα Τελωνείου έγινε είτε η πίστωση είτε η χρέωση του κάθε πρατηριούχου βάσει των μετρήσεων των αποθεμάτων που είχε την συγκεκριμένη στιγμή.

Η άνοδος της τιμής της ενέργειας είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων και σε άλλα προϊόντα και καταναλωτικά αγαθά.

Υπενθυμίζεται ότι, το OMEGAlive, σας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 6 του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, απαλλάσσονται του φόρου κύκλου εργασιών και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τα εμπορεύματα που περιέχονται στις προσωπικές αποσκευές των προσώπων που διασχίζουν τη γραμμή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα και ότι η συνολική τους αξία δεν υπερβαίνει τα 260 ευρώ ανά άτομο, στα οποία όμως εμπορεύματα δεν εμπίπτουν τα καύσιμα.

Επίσης η κάμερα του Omega μετέβη στα πρατήρια όπου οι πολίτες φώναζαν για την κατάργηση επιδότησης καυσίμων,.

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών σε κάποια πρατήρια παρατηρήθηκαν ήδη αυξήσεις πριν την κατάργηση του μέτρου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου διαψεύδει το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ: Απαντά στις επικρίσεις των δύο κομμάτων με σύγκριση στις τιμές των καυσίμων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: