Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Χίο: Μεθυσμένος ο οδηγός που την προκάλεσε, τη σύλληψη του διέταξε ο Εισαγγελέας [βίντεο]

Πυρκαγιά σε δασική έκταση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ




Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασώδη περιοχή, κοντά στο χωριό Κατάβαση στη βορειοδυτική Χίο, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα.

Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις).

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών: Μια δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μια δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Δόθηκε επίσης εντολή να συλληφθεί ο οδηγός και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ολονύχτια μάχη

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που προκάλεσε ο οδηγός που συνελήφθη σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κατάβαση βορειοδυτικά της Χίου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από την πυρκαγιά που καίει σε πευκόδασος δεν απειλείται άμεσα προς ώρας κάποιος οικισμός ωστόσο προληπτικά σήμερα λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κινηθούν προς Βολισσό.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνολικά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το θετικό είναι πως οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει και έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι πιο εύκολο.




ΠHΓΗ: ertnews.gr

Μάχη με τις φλόγες στη Χίο: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που προκλήθηκε το βράδυ από τροχαίο ατύχημα [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: