Συναγερμός από φωτιά σε κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Απομακρύνθηκαν οι ασθενείς, οι καπνοί έπνιξαν την περιοχή [video]

FILE PHOTO: Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατάσβεση πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ξέσπασε φωτιά σε ιδιωτική κλινική, στην οδό Μητροπόλεως.

Πραγματοποιήθηκε εκκένωση της κλινικής, ενώ ένα ασθενοφόρο κλήθηκε για να μεταφέρει με ασφάλεια μία έγκυο γυναίκα σε νοσοκομείο.

Οι ασθενείς και το προσωπικό άρχισαν να απομακρύνονται άμεσα, ενώ για την κατάσβεση επιχείρησαν δώδεκα πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως είχε διακοπεί από το ύψος της Αγίας Σοφίας έως και την οδό Παύλου Μελά.

Τελικά ασθενείς και εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Η φωτιά κατασβέστηκε, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής φαίνεται να εκδηλώθηκε σε ημιώροφο της κλινικής, υπό συνθήκες που ερευνώνται.

Εργαζόμενοι βγήκαν στα μπαλκόνια λόγω των πυκνών καπνών που «έπνιξαν» το πολυώροφο κτίριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε γύρω στις 8.45 το πρωί και η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

 




Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το υπόγειο και τον ημιόροφο της Βιοκλινικής (πρώην κλινική “Γαληνός”) ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Καπνοί έχουν “πνίξει” την περιοχή, ενώ η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εμπόδισε την επέκταση της φωτιάς.

Πηγή: ertnews

Θρίλερ στον Αγιο Παντελεήμονα: Κουβανός εντοπίστηκε νεκρός φέροντας τραύματα από μαχαίρι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: