Συγκλονισμός και οδύνη, και στην Κύπρο, για τους αδικοχαμένους χειριστές του μοιραίου Καναντέρ στην Εύβοια: Οι δύο πιλότοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη μάχη…

Συντρίμμια από το καναντέρ που κατέπεσε κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Ευβοίας, Τρίτη 25 Ιουλίου 2023. Αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θάνατο του κυβερνήτη, σμηναγού Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) εκφράζει το συγκλονισμό και την οδύνη του, για τον άδικο χαμό των ηρωικών χειριστών του μοιραίου πυροσβεστικού αεροσκάφους Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο στη νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος:

Τα δυο παλικάρια, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς 34 ετών και ο συγκυβερνήτης Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης 27 ετών, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη μάχη που δίνεται για την αντιμετώπιση και την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα.

Η ηγεσία, οι αξιωματούχοι και τα στελέχη του ΔΗΚΟ, εκφράζουν τη συμπαράσταση τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την ελληνική κυβέρνηση και τις οικογένειες των πιλότων.

  • Τα συλλυπητήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Tα θερμά συλλυπητήρια του κυπριακού λαού για τον θάνατο των δύο άτυχων χειριστών του μοιραίου πυροσβεστικού Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο Ευβοίας κατά τη διάρκεια ρίψης νερού στο πύρινο μέτωπο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει ότι Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στην Κάρυστο της Εύβοιας, στο Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη συμπαράσταση  της Κύπρου προς την Ελλάδα που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποφάσισαν από κοινού όπως η σημερινή προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κύπρο αναβληθεί.

Θα ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού η οποία θα πραγματοποιούνταν για πρώτη φορά στη Λευκωσία μετά την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αξίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο θα επαναπρογραμματιστεί τις επόμενες ημέρες.

  • Οι προσευχές μας είναι στις οικογένειες των δύο νέων παλληκαριών

Συγκλονισμό, θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ιδίας και όλων των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον θάνατο των δύο χειριστών του Canadair, που κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας», ανέφερε σε μήνυμα της προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα, η κ. Δημητρίου, «είναι στις οικογένειες των δύο νέων παλληκαριών που έχασαν τόσο αδόκητα τη ζωή τους, συνδράμοντας με  αυταπάρνηση στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό που ζει έναν ανείπωτο εφιάλτη».

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής η Πρόεδρος του Σώματος εξέφρασε την οδύνη και την αμέριστη συμπαράστασή της προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων και μέσω δημόσιας δήλωσής της.

Συμβολική, αλλά και σημαντική, η επίσκεψη στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι: Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κύπρου, αναγκάστηκε να ακολουθήσει ο Τατάρ…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: