Σιδηροδρομική σύνδεση με Σαουδική Αραβία δρομολογεί το Ισραήλ υποστηρίζοντας πάντως ότι αργεί η εξομάλυνση σχέσεων

FILE PHOTO: Israel’s Prime Minister Benjamin Netanyahu (C) attends the weekly cabinet meeting in his office in Jerusalem, 09 July 2023. EPA, GIL COHEN-MAGEN, POOL




Το Ισραήλ ενεργοποιεί μία επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου του, οικονομικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων σέκελ (27 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που θα διασυνδέσει περιφερειακές περιοχές του Τελ Αβίβ και στο μέλλον, θα μπορεί να παρέχει χερσαία σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

H ανακοίνωση ακολούθησε μία επίσκεψη υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων στη Σαουδική Αραβία την προηγούμενη εβδομάδα, προωθώντας το ενδεχόμενο ενός επίσημου πλαισίου σχέσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Ωστόσο, υψηλόβαθμος βουλευτής στο Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η οποιαδήποτε σφυρηλάτηση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία δεν εμφανίζεται να είναι επικείμενη, παρά την πρόβλεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη εβδομάδα για το ενδεχόμενο μιας επαναπροσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών στη Μέση Ανατολή.

“Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε σχετικά με μία συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά”, δήλωσε ο Γιούλι Εντελστάιν που ηγείται στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων και Άμυνας στην Κνεσέτ, ενώ είναι υψηλόβαθμο μέλος του Κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η δήλωση έγινε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ (Israel Army Radio).

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Hot-dry-windy: Το φαινόμενο που «πυρπολεί» τα δάση της Ελλάδας και της Μεσογείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: