Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς με Ρώσο χάκερ υπονοεί η Ζαχάροβα

File Photo Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα EPA/MAXIM SHIPENKOV




Η Ρωσία θα επιτρέψει στην Αμερικανίδα πρεσβευτή στην Μόσχα να επισκεφθεί τον προφυλακισμένο δημοσιογράφο της εφημερίδας Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς βάσει της «αρχής της αμοιβαιότητας», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η πρεσβευτής Λιν Τρέισι επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα τον Γκέρσκοβιτς για δεύτερη φορά από τότε που συνελήφθη τον Μάρτιο με την κατηγορία της κατασκοπείας, την οποία ο ίδιος, ο εργοδότης του και η Ουάσιγκτον αρνούνται.

Στο προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας επετράπη την ίδια ημέρα να επισκεφθεί τον Βλαντίμιρ Ντουνάγεφ, έναν Ρώσο που βρίσκεται σε προδικαστική ανάκριση στο Οχάϊο με την κατηγορία της διάπραξης κυβερνοεγκλημάτων.

Το Κρεμλίνο ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι υπήρξαν «ορισμένες επαφές» με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την υπόθεση Γκέρσκοβιτς αλλά «αλλά θα πρέπει να γίνουν και να συνεχισθούν εντελώς σιωπηρά».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μ.ΜΕΝ
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα πιέζει μέχρι το παρά ένα την Τουρκία για να επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Τηλεφώνησε στον Χακάν Φιντάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: