Ρωσικές επιδρομές με drones-καμικάζι στο Κίεβο για τρίτη συνεχόμενη νύχτα: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε συντρίμμια πολυκατοικίας

FILE PHOTO: A handout photo made available by Russian Defence Ministry Press-Service shows Russian guns handed over by the ‘Wagner’ Private Military Company (PMC) group to Russian troops and gathered at an unknown location in Russia, 12 July 2023. EPA, RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT




Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας άνοιξαν πυρ για να καταρρίψουν ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι σε προάστια του Κιέβου και στην περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, έκανε γνωστό ο ουκρανικός στρατός, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη αεροπορικές επιδρομές για τρίτη συνεχόμενη νύχτα.

Συντρίμμια UAVs που καταρρίφθηκαν κατέπεσαν σε τρεις συνοικίες και οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν υπάρχουν θύματα και την έκταση των ζημιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον δυο τραυματίες. Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε πως προκλήθηκαν ζημιές σε όροφο πολυκατοικίας στη Νταρνίτσκι, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τραυματίστηκαν στη ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, ανακοίνωσαν οι αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Στη συνοικία Ποντίλσκι, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε πολυκατοικία, βρέθηκε πτώμα», ανέφερε μέσω Telegram ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Εκρήξεις ακούστηκαν και σε άλλες περιφέρειες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων της Μικολάιφ (νότια), της Χμελνίτσκι (δυτικά) και της Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά), πάντα σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Χθες Τετάρτη, η ουκρανική πολεμική αεροπορία έκανε λόγο περί κατάρριψης των 11 από τα 15 ρωσικά UAVs που κατευθύνονταν στο Κίεβο. Προχθές Τρίτη, διαβεβαίωνε πως καταρρίφθηκαν 26 από 28 ρωσικά UAVs.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Θρασύς και προκλητικός ο Λαβρόφ: «Πυρηνική απειλή για τη Ρωσία τα… F-16, κίνδυνος για απευθείας σύγκρουση με το ΝΑΤΟ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: