Προθεσμία έως την Πέμπτη στους ακτοπλόους: Η κυβέρνηση αναμένει προτάσεις για άμεση μείωση των τιμών στα εισιτήρια έως και 30%

FILE PHOTO: Πλοία σε λιμάνι. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τις οποίες εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα, η κυβέρνηση αναμένει μέχρι την επόμενη Πέμπτη 13ης Ιουλίου, οι ακτιοπλόοι να έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για άμεση μείωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έχουν εκτοξευτεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν περιθώριο μέχρι και για 30% μείωση των τιμών στα ναύλα.

Είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσει το κυβερνητικό κλιμάκιο στη συνάντηση με τους ακτοπλόους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΑΠΕ, τα κυβερνητικά στελέχη, σεβόμενα την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς, ζήτησαν οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Επίσης, από κυβερνητικής πλευράς ετέθη το ζήτημα ότι παρά τη σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι επί της αρχής οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

 

Με προσφορές που ξεπέρασαν τα 13,4 δισ ολοκληρώθηκε η έκδοση του νέου 15ετούς ομολόγου- Το δημόσιο αντλεί 3,5 δισ με επιτόκιο 4,45%

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: