Πολύ επικίνδυνη η φωτιά στο Βελεστίνο πλησιάζει απειλητικά τον οικισμό: Μάχη με συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Καμένο σπίτι από την πυρκαγιά στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023. Μάχη για να μη μπεί η φωτιά στα χωριά Γεννάδι και Βάτι δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές, στη νότια Ρόδο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα. Πριν από λίγο με εντολή από το 112 αποφασίστηκε η εκκένωση και των δύο χωριών. Μάχη συνεχίζει να δίνεται και στο Ασκληπειό όπου έχουν καεί σπίτια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ




Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πριν λίγο εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή τους και καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιος Γεώργιος Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

To μέτωπο της Ρόδου

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδιναν επίσης λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της νότιας Ρόδου και των Απολλώνων δίνουν  οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί συνεπικουρούμενες από εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Παράλληλα στις περιοχές αυτές γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην περιοχή της νότιας Ρόδου υπάρχουν τρία μέτωπα αναζωπυρώσεων ενώ νέο μέτωπο με αναζωπύρωση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και σε περιοχή κοντά στο χωριό Απόλλωνα απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά πριν από εννέα μέρες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος: Στη Δικαιοσύνη για εξηγήσεις ο διοικητής της Πυροσβεστικής του νησιού και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: