Ο Πρόεδρος της Κύπρου στην απονομή των βραβείων “ΡΙΚ-Τιμής ένεκεν”: Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση καταγράφει και διαμορφώνει την Ιστορία…

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή απονομήςτων βραβείων ΡΙΚ. ΡΙΟ, Σταύρος Ιωαννίδης




Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ κ. Γιώργου Κέντα, του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ κ. Θανάση Τσώκου, υπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων του Ιερατείου και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους κήπους του ΡΙΚ η τελετή απονομής των βραβείων ΡΙΚ – ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ.

Πρόκειται για μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε για 2η χρονιά η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου, προκειμένου να τιμήσει προσωπικότητες που εργάστηκαν, πρόσφεραν και ταυτίστηκαν με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν καταγράφει μόνο την Ιστορία, αλλά, ταυτόχρονα, μέσα από τα προγράμματά της, διαμορφώνει την Ιστορία.

Απευθυνόμενος στο έμψυχο δυναμικό, στη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του ΡΙΚ, ο κος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως όλοι τους γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τις ευθύνες τους.

«Έχετε υποχρέωση και καθήκον, ως λειτουργοί της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να διαφυλάξετε πρώτα και πάνω από όλα την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία, το κύρος και την αξιοπιστία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Και είμαι βέβαιος ότι σε αυτή την πορεία θα λειτουργήσετε», σημείωσε ο ΠτΔ, τονίζοντας ότι τα στελέχη έχουν γνώση της διαχρονικής υποχρέωσής τους να θωρακίζουν καθημερινά με πράξεις και αποφάσεις τη λειτουργία του ΡΙΚ ως ισχυρού φορέα και προασπιστή του δημοκρατικού πολιτεύματος, της πολυφωνίας και της πολυπολιτισμικότητας.

«Έχετε καθήκον να διασφαλίσετε ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα συνεχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο, να μετεξελίσσεται, να εκσυγχρονίζεται και να εξυπηρετεί τους πολίτες στους οποίους στο τέλος της ημέρας ανήκει», κατέληξε ο ΠτΔ.

«Το ΡΙΚ είναι οι άνθρωποί του, το σπουδαιότερο περιουσιακό του στοιχείο και η κινητήριος δύναμη για να είμαστε στον αέρα 24 ώρες το 24ωρο, να παράγουμε ποιοτικό πρόγραμμα, να προάγουμε τον πολιτισμό», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Γιώργος Κέντας.

Ο κ. Κέντας αναφέρθηκε στην προετοιμασία που πραγματοποιείται για την διαδικασία ψηφιακής μετάβαση του ΡΙΚ, το πολύτιμο αρχείο του, τα σύγχρονα τηλεοπτικά συνεργεία του, το οργανόγραμμα, την αποστολή του ΡΙΚ και άλλα σημαντικά ζητήματα.

«Εργαζόμαστε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, το οποίο θα αρχίσει να μεταδίδεται από τον Ιανουάριο του 2024 και θα διαρκέσει ολόκληρη την χρονιά. Το ίδιο έτος, το 2024, το ΡΙΚ θα φιλοξενήσει την Γενική Συνέλευση των ΓΔ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), μια σημαντική, υψηλού επιπέδου συνάντηση με πολύ ευεργετικές συνέπειες για τον τόπο μας» επισήμανε.

«Επίσης, έχουμε ήδη αρχίσει την προετοιμασία για να είμαστε πανέτοιμοι να φέρουμε εις πέρας την αποστολή κάλυψης και μετάδοσης των εργασιών της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κος Κέντας, αναπτύσσοντας τις πολύπλευρες δράσεις του Ιδρύματος.

Τα στελέχη που βραβεύτηκαν ήταν ο σκηνοθέτης Κύρος Ρωσσίδης, η εκφωνήτρια ειδήσεων ραδιοφώνου και τηλεόρασης Φρύνη Παπαδοπούλου, ο εκφωνητής ειδήσεων ραδιοφώνου και τηλεόρασης Αντρέας Κουκκίδης, η παραγωγός τηλεόρασης Αιμιλία Ορφανίδου.

Μεταθανάτια τιμή αποδόθηκε σε άλλες τέσσερις προσωπικότητες που σφράγισαν την Ιστορία του ΡΙΚ: Στα διευθυντικά στελέχη Δημήτρη Κυπριανού και Χριστάκη Καραγιώργη, στον δημοσιογράφο και αρχισυντάκτη του ΡΙΚ Δημήτρη Ανδρέου και τον στιχουργό, συγγραφέα και πρωτοπόρο για την εποχή του, δημοσιογράφο και παρουσιαστή εκπομπών αείμνηστο Λεωνίδα Μαλένη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στην Αθήνα η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνα Χατζημανώλη: Συναντήσεις με τη ναυτιλιακή κοινότητα της Ελλάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: