Δύο μικρά κόμματα παραίτησαν την κυβέρνηση Ρούτε στην Ολλανδία: Δεν βρέθηκε αποδεκτή λύση για περιορισμό της μετανάστευσης

FILE PHOTO : Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε EPA, BART MAAT




Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής την παραίτηση της κυβέρνησης συνασπισμού, επικαλούμενος “ανυπέρβλητες” διαφορές μετά τις έντονες διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για την πολιτική της υποδοχής προσφύγων.

“Απόψε (χθες το βράδυ), καταλήξαμε στο συμπέρασμα δυστυχώς ότι οι διαφορές είναι ανυπέρβλητες. Για το λόγο αυτό, θα υποβάλω σύντομα την παραίτησή μου στον βασιλιά εξ ονόματος όλης της κυβέρνησης”, δήλωσε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγές ανέφεραν στο ANP ότι η τέταρτη κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ρούτε κατέρρευσε καθώς δεν ήταν σε θέση να συμφωνήσει πώς να περιορίσει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία, έπειτα από τρεις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων.

Μια πρόταση του συντηρητικού κόμματος VVD του Ρούτε για να περιοριστεί η ροή των αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία διέλυσε τον τετρακομματικό κυβερνητικό συνασπισμό του, καθώς τα δύο μικρότερα κόμματα αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τις προτάσεις του.

Οι εντάσεις κορυφώθηκαν αυτή την εβδομάδα, όταν ο Ρούτε ζήτησε να υποστηριχθεί η πρόταση να περιοριστεί η είσοδος για τα παιδιά των προσφύγων πολέμου που βρίσκονται ήδη στην Ολλανδία και να αναγκαστούν οι οικογένειες να περιμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια πριν μπορέσουν να ενωθούν.

Οι αιτήσεις ασύλου στην Ολλανδία αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο πέρυσι σε περισσότερες από 46.000 και η κυβέρνηση έχει προβλέψει ότι μπορεί να αυξηθούν σε περισσότερες από 70.000 φέτος – ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του 2015.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άμστερνταμ, Netherlands

Απειλές θανάτου στον αστυνομικό που σκότωσε τον 17χρονο Ναέλ: Έρευνα της εισαγγελίας Παρισιού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: