Διασώστες του ΕΚΑΒ «λουφάρουν» σε νοσοκομεία: Μεταφέρουν σεντόνια και κατσαρόλες, ενώ άνθρωποι πεθαίνουν περιμένοντας ασθενοφόρο

FILE PHOTO: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ . ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Mία απίστευτη αποκάλυψη, την ώρα που οι πολίτες περιμένουν επί ώρες ασθενοφόρο κινδυνεύοντας να πεθάνουν,έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 112 εκπαιδευμένοι διασώστες του ΕΚΑΒ που θα μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα τις υπηρεσίες τους βρίσκονται αποσπασμένοι επί χρόνια σε νοσοκμεία μεταφέροντας… σεντόνια και κατσαρόλες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κωνσταντίνου Σαρρηκώστα στην ιστοσελίδα Healthstat.gr:

«Εξωφρενικά πράγματα συμβαίνουν με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ και είναι βέβαιο ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας
έχει πλήρη άγνοια των όσων συμβαίνουν σε αυτό τον νευραλγικό Οργανισμό ο οποίος εκθέτει και την κυβέρνηση με την αδυναμία του να παρέχει επείγουσα προνοσοκομειακή βοήθεια.

Την ώρα που οι θάνατοι ανθρώπων δεν έχουν τέλος, αναμένοντας ένα ασθενοφόρο που έφτασε μετά από ώρες ή δεν έφτασε ποτέ, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ κρύβεται πίσω απο δεδομένες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα για τις οποίες, ωστόσο, δεν έχει δεί το φως ούτε ένα έγγραφο επίσημο που να ζητά ενίσχυση προσωπικού (πληρωμάτων -διασωστών) του Φορέα, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο παραίτησης για τα όσα συμβαίνουν και αποτελούν ντροπή για τη χώρα το 2023.

Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι όσοι «κλαίγονται» ότι λείπει προσωπικό από το ΕΚΑΒ, ας έχουν κατά νου ότι με τις ευλογίες της Διοίκησης του ΕΚΑΒ 112 άτομα πληρώματα – διασώστες που ανήκουν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, εργάζονται σε νοσοκομεία μεταφέροντας κατσαρόλες και ότι άλλο υπάρχει μέχρι σεντόνια, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα ασθενοφόρα.

Πρόκειται για πληρώματα πιστοποιημένα με δίπλωμα της σχολής, εκπαιδευμένα για να προσφέρουν υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας, ενώ κάνουν δουλειές αλλότριες με τη συγκατάθεση της Διοίκησης.

Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει για προσωπικό από Ένοπλες Δυνάμεις και Πυροσβεστική το οποίο παρεμπιπτόντως θα είναι και γρήγορα εκπαιδευμένο – για να μην πούμε πρόχειρα – οι άνθρωποι που εκπαιδεύτηκαν για 2 ολόκληρα χρόνια, γι αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις άσχετες και ίσως πιο ξεκούραστες με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να κάνει τα στραβά μάτια.

Τα συγκεκριμένα πληρώματα είναι ενεργά και ικανά για εργασία, αλλά μετακινήθηκαν σε νοσοκομεία ακόμη και από το 2014 και 2015 και παρέμειναν εκεί, καθώς υπήρχαν ελλείψεις, οι οποίες αντί να καλυφθούν από άλλες διοικητικές ή συμπληρωματικές ιδιότητες καλύφθηκαν από το ΕΚΑΒ.

Αυτό σημαίνει ότι η Διοίκηση του ΕΚΑΒ διέθεσε εξειδικευμένο προσωπικό των ασθενοφόρων -για το οποίο πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος- σε άσχετες υπηρεσίες και ενώ οι διοικητές των νοσοκομείων όφειλαν να τις καλύψουν με άλλο προσωπικό βολεύτηκαν και ταυτόχρονα φαίνεται βολεύτηκαν και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, ωστόσο η αφαίρεση τόσο σημαντικού αριθμού από τα ασθενοφόρα και την ΚΥ αποτελεί προσβολή προς την κοινωνία, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και το κράτος.

Οι 112 (αν)ενεργοί διασώστες

Όπως λένε τα στοιχεία – και καλό θα ήταν ο νέος Υπουργός να ψάξει περισσότερα πράγματα στο ΕΚΑΒ – 82 άτομα εργάζονται σε νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν και 5 επιπλέον σταθμοί των 6 ατόμων ο καθένας (άλλοι 30 δηλαδή) που δίνουν σεντόνια και οξυγόνο, με λίγα λόγια μόνο το έργο για το οποίο εκπαιδεύτηκαν και ορκίστηκαν να προσφέρουν, δεν εκπληρώνουν.

Όλα αυτά τα άτομα είναι τοποθετημένα στην ΚΥ του ΕΚΑΒ, βρίσκονται στις επίσημες καταστάσεις της Υπηρεσίας πληρώνονται κανονικά από το ΕΚΑΒ και μάλιστα πληρώνονται σαν να είναι στα ασθενοφόρα όλα τα επιδόματα (υπερωρίες, νυχτερινά κλπ) ενώ δουλεύουν στα νοσοκομεία με ωράριο υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα εντός ΚΥ υπηρεσίας – λένε οι εσωτερικές πηγές – άλλα 14 άτομα βρισκονται σε αδράνεια, υπό την προστασία της διοίκησης, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα ασθενοφόρα.

Ο αριθμός αυτός είναι εξαιρετικά ικανός για να δώσει λύσεις στη μάχη της καθημερινότητας ειδικά στην πολύπαθη Αθήνα, όταν τα ασθενοφόρα κάνουν 3 και 4 ώρες να φτάσουν κάπου και ταυτόχρονα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος στη Διοίκηση.

Σήμερα μόλις 30 ασθενοφόρα κυκλοφορούν στην πόλη και αυτό σημαίνει το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές. Τα γνωρίζει αυτά ο κ Υπουργός; Θα αναζητηθούν ευθύνες γι αυτή την κατάσταση;

ΠΗΓΗ: healthstat.gr

Aσυνήθιστη έξαρση κρουσμάτων του συνδρόμου Γκιγέν-Μπαρέ που προκαλεί παράλυση: Συναγερμός και έκτακτα μέτρα στο Περού

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: