Ο Βοϊδομάτης είναι ο πιο κρύος, με τ΄όνομα, ποταμός της Ευρώπης: Τον ανακάλυψαν οι τολμηροί για μπάνιο και ράφτινγκ

Ράφτινγκ στο Βοϊδομάτη screenshot ert




Ο ποταμός Βοϊδομάτης, ο δροσερότερος ποταμός της Ευρώπης, έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους κατοίκους των Ιωαννίνων, αλλά και τους τουρίστες που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο Βοϊδομάτης έχει κερδίσει δικαίως τον τίτλο του πιο κρύου ποταμού στην επικράτεια της Ευρώπης, καθώς η θερμοκρασία του νερού δεν ξεπερνά ποτέ τους 6 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία του ποταμού προσελκύει αρκετούς τολμηρούς, οι οποίοι απολαμβάνουν ένα δροσερό μπάνιο στα κρύα νερά του.

Μάλιστα, περισσότερες από 20 βάρκες έπεσαν στο ποτάμι δίνοντας στους επισκέπτες τι δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική διαδρομή ράφτινγκ μέσα στο φαράγγι του Βίκου- Αώου. Ο υπέροχος καταρράκτης και η εκπληκτική διαμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος που δημιουργεί το ποτάμι κρατάει χαμηλή τη θερμοκρασία, προσφέροντας μια ανάσα δροσιάς σε όσους επιλέγουν αυτόν τον παράδεισο αντί για τις παραλίες της θάλασσας.

Ο ποταμός Βοϊδομάτης αποτελεί πηγή έμπνευσης και τόνωσης για όλους όσοι διψούν για μια διαφορετική εμπειρία στη φύση. Η μοναδική θερμοκρασία του και οι φυσικές ομορφιές που περιβάλλουν τον ποταμό τον καθιστούν έναν από τους επικρατέστερους προορισμούς της περιοχής, προσφέροντάς δροσιά και μια ανάσα απόδρασης από τη ζέστη του καλοκαιριού.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας- Μάχη όλη τη νύχτα των πυροσβεστικών δυνάμεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: