Ο Στιούαρτ θα ενημερώνει το Σ.Α. του ΟΗΕ για το Κυπριακό: Πιθανή μία συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες για ενημέρωση και λήψη εντολών…

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ κάνει δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ μέσω του Φιλελεύθερου




Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα για τη Νέα Υόρκη, αναχωρεί ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στο νησί.

Ο Επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, στις 12 Ιουλίου αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.) σε σχέση με το Κυπριακό και την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως κατά την παρουσία του στην έδρα των Η.Ε. ο κ. Στιούαρτ πρόκειται να συναντηθεί με τον Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Επίσης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τις μόνιμες αντιπροσωπείες κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε., πριν από την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει, ωστόσο, συνάντηση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γ.Γ. με τους αντιπροσώπους χωρών που συμβάλλουν με στρατεύματα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αφού δεν πρόκειται να εκδοθεί ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της δύναμης, που γίνεται πλέον κάθε ένα χρόνο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου απάντησε στο ΑΚΕΛ και στον ΔΗΣΥ: Καλοδεχούμενη η κριτική για το Κυπριακό, αλλά ακούστε τον Καγκελάριο Σολτς!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: