Ο Ερντογάν θέλει να πλασαριστεί από μηχανής θεός στο τελεσίγραφο των Ρώσων στις εξαγωγές Ουκρανικών σιτηρών: Επικοινωνία Λαβρόφ – Φιντάν

epa10733306 Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan attends a joint press conference with Ukraine’s President Zelensky following their meeting in Istanbul, Turkey, 07 July 2023. EPA, TOLGA BOZOGLU




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε την κατάσταση στην Ουκρανία και τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα απειλεί να αποσυρθεί απο τη συμφωνία που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων από τα ουκρανικά λιμάνια, επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί πολλά αιτήματα για την αποστολή των δικών της σιτηρών και λιπασμάτων. Η συμφωνία λήγει στις 17 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει το Σάββατο ότι πιέζει τη Ρωσία να παρατείνει τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε πέρυσι με την διαμεσολάβηση της Άγκυρας και των Ηνωμένων Εθνών, για τρεις μήνες τουλάχιστον.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Μετά από 10 χρόνια η Ιταλία συμφώνησε για επανάληψη πτήσεων από και προς Λιβύη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: