Ο Ελον Μασκ στα «χωράφια» της Τεχνητής Νοημοσύνης: «xAI» η νέα του εταιρία που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT

FILE PHOTO: Ο Έλον Μασκ. EPA, ULISES RUIZ BASURTO




Ο Έλον Μασκ αρχίζει επιτέλους να μιλάει για την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ίδρυσε για να ανταγωνιστεί το ChatGPT που κατασκευάζει η OpenAI.

Η startup, xAI, ξεκίνησε επίσημα την Τετάρτη και ο στόχος της «είναι να κατανοήσει την πραγματική φύση του σύμπαντος».

Με επικεφαλής τον Μασκ, τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και της SpaceX, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του Twitter, η νέα startup με επίκεντρο την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο έχει προσλάβει μια ομάδα κορυφαίων ερευνητών τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίοι στο παρελθόν εργάστηκαν στην OpenAI, την Google, τη Microsoft και την Tesla.

Θα είναι ανεξάρτητη από τη νέα μητρική εταιρεία του Twitter, την X Corp., αλλά θα συνεργάζεται στενά με την εταιρεία αυτή, καθώς και με την Tesla, «για να σημειώσουμε πρόοδο στην αποστολή μας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής και πρώιμος χρηματοδότης του OpenAI, ο οποίος χώρισε τους δρόμους του με το ερευνητικό εργαστήριο που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο πριν από αρκετά χρόνια.

Με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και πιο επικριτικός απέναντι στην OpenAI, καθώς αυτή απέκτησε παγκόσμια προβολή και εμπορική επιτυχία με την περσινή κυκλοφορία του ChatGPT και εδραίωσε τους οικονομικούς δεσμούς της με τη Microsoft.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σαρώνει το Threads, το εναλλακτικό Twitter του Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Έφτασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε 4 ημέρες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: