Ο «χορευτής» Πατούλης θα είναι και αυτό το Σαββατοκύριακο υποψήφιος της Ν.Δ. – Από Δευτέρα ΟΧΙ: Παπανικολάου, Χαρδαλιάς ή όνομα έκπληξη…

File Photo Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (2Α) και ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου (Α), παρευρίσκονται σε συνάντηση στελεχών και φίλων του κόμματος σε καφέ στη Γλυφάδα, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Μάλλον θα περάσει και αυτό το Σαββατοκύριακο με τον χορευτή ζεϊμπέκικου Γιώργο Πατούλη, ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής για τη Νέα Δημοκρατία.

Από Δευτέρα πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο επίσημος υποψήφιος θα είναι άλλος. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.

Όλα δείχνουν ότι ως πρώτο φαβορί για την αντικατάστασή του προβάλλει ο δήμαρχος Γλυφάδας, πρώην ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση με τον κ. Παπανικολάου έγινε, όπως αναφέρουν πληροφορίες σε καλό κλίμα, αλλά δεν είχε οριστικό αποτέλεσμα. Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε την αλλαγή υποψηφίου στην περιφέρεια Αττικής αλλά δεν υπήρξε τελική απάντηση, ούτε θετική ούτε αρνητική, άλλα και συμφωνία.

Τόσο ο κ. Παπανικολάου όσο και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Σαββατοκύριακο, από Δευτέρα, καθώς εκτός όλων των άλλων ο κ. Παπανικολάου που το 2019είχε εκλεγεί με ποσοστό 79% αυτές τις μέρες συζητούσε με υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του στη Γλυφάδα.

Στη συζήτηση και ο Χαρδαλιάς ή και όνομα έκπληξη

Ο κ. Παπανικολάου δεν είναι όμως η μόνη πιθανή λύση για την αντικατάσταση του κ. Πατούλη. Ισχυρό αουτσάιντερ φαντάζει και ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ένας πολιτικός που προέρχεται από την αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος Βύρωνα. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά κατά πόσο ενδιαφέρεται πραγματικά να επιστρέψει στον ίδιο στίβο.

Τέλος. δεν αποκλείεται να υπάρξει μια άλλη τρίτη λύση καθώς στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου «ξεσκονίζουν» τους «φακέλους» αναζητώντας τον καλύτερο δυνατό χρίσμα το οποίο ίσως χρειαστεί να αντιπαρατεθεί και με τον ίδιο τον κ. Πατούλη που κανείς δεν γνωρίζει αν θα αποσυρθεί ή θα κατέβει ως… αντάρτης απέναντι στο κόμμα του.

Νωρίτερα η Hellas Journal σημείωνε

Όπως δείχνουν τα μηνύματα και οι συγκλίνουσες πληροφορίες από το κυβερνητικό κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καρατομήσει τον Γιώργο Πατούλη και θα του στερήσει την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας στην Περιφέρεια Αττικής.

Πληροφορίες της Hellas Journal αναφέρουν ότι παρά τις προσπάθειες του κ. Πατούλη και του κύκλου του προς το Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση πρέπει να θεωρείται ειλημμένη και αναζητείται ήδη το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει στις υποψηφιότητες της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Aftodioikisi.gr o Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το μεσημέρι στο ΜέγαροΜαξίμου συνάντηση με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που εξετάστηκαν και εξετάζονται είναι το αν ο κ. Πατούλης θα αποσυρθεί ή θα παραμείνει στην κούρσα ως ανεξάρτητος υποψήφιος δυσκολεύοντας την εκλογή του νέου εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, από χθες όταν ήρθε στη δημοσιότητα το βίντεο με το βαρύ, φλογερό, ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη στο Ζάππειο σε εκδήλωση την ώρα που μέρος της Ελλάδας καιγόταν και έσκαγαν αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, το κλίμα έγινε ασφυκτικό για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη.

Η συγκυρία μάλιστα δεν τον ευνοεί καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης γιατί έκανε διακοπές στην Πάτμο την ώρα που σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός έδινε μάχη με τις φλόγες.

Παρά τη συγγνώμη, λοιπόν, του κ. Πατούλη η μοίρα του πρέπει να θεωρείται προδιαγεγραμμένη.

Όπως εκτιμάται από κύκλους περί το Μαξίμου στην τελική απόφαση θα βαρύνουν:

  • Πρώτον, όπως προσημειώθηκε, η στάση του ίδιου του κ. Πατούλη, αν λογικά θα του απευθυνθεί η… παράκληση να διευκολύνει.
  • Δεύτερον, το πρόσωπο που θα κληθεί να τον… αντικαταστήσει.

Αυτό που επίσης «καταδικάζει» τον κ. Πατούλη είναι το γεγονός ότι η Νέα ΔΗμοκρατία δεν έχει σοβαρό αντίπαλο στην Περιφέρεια Αττικής και άρα εκτιμάται ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει ο δικός της υποψήφιος.

Παράλληλα, μια τέτοια κίνηση τονώνει το αρχηγικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη που θα μπορεί να λέει ότι αυτός δεν κάνει χάρες και εκπτώσεις ότι πρόκειται για παρόμοια ζητήματα και να το αποδεικνύει εν τοις πράγμασι.

Αντίθετα, μετά από όσα έχουν ήδη γραφτεί η συνέχεια της στήριξης στον κ. Πατούλη θα φανεί ως συμβιβασμός φόβου και όλοι θα μπορούν να τον κατηγορούν ότι φοβήθηκε να μη χάσει την περιφέρερεια γι’ αυτό δεν τόλμησε να διώξει τον κ. Πατούλη.

Μετράει ώρες ο Πατούλης: Στο Μαξίμου ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: