Μαίνεται ακόμα η πυρκαγιά στην Εύβοια, συνελήφθη ένας 75χρονος: Δεν κινδυνεύει το εργοστάσιο της ΔΕΗ, κάηκαν μεγάλες εκτάσεις δασικής γης, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική…

Η φωτιά στο Αλιβέρι καίει ανεξέλεγκτα κοντά στο χωριό Πράσινο του δήμου Κύμης Αίβερίου. Φωτογραφία από το evima.gr




Ο Γιάννης Αρτοποιός εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, δήλωσε στο κανάλι OPEN ότι δεν κινδυνεύει το εργοστάσιο της ΔΕΗ, αλλά απειλείται μια κτηνοτροφική επιχείρηση, Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, κάηκαν εκτάσεις δάσους, ενώ οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 5-6 μποφόρ, και αυτό είναι προβλημα.

Το έργο των 102 πυροσβεστών που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στο Αλιβέρι με 35 οχήματα και υδροφόρες από ΟΤΑ συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη με τον Γιάννη Αρτοποιό να εκτιμά ότι με τη βοήθειά τους η φωτιά θα καθηλωθεί τις επόμενες ώρες.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το το βράδυ της Πέμπτης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια συνέχισε να βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι το ξημέρωμα της Παρασκευής με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν όλο το βράδυ, χωρίς να καταφέρουν να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν μεγάλες εκτάσεις δασικής γης.

Ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι για τη φωτιά συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας 75χρονος ο οποίος εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

H φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας με το μέτωπο να βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε μια κορυφογραμμή και σε μια απόσταση περίπου 2-2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι το οποίο δεν κινδυνεύει ενώ έχουν παραταχθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τις φλόγες από το να πλησιάσουν.

Η φωτιά βρίσκεται σε καθαρά δασικό κομμάτι σε δύσβατο σημείο στο Μηλάκι μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ και στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής, ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό η εικόνα της φωτιάς το πρωί της Παρασκευής είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαΐδίτης δήλωσε στο evima, πως υπήρχε πιθανότητα εκκένωσης του χωριού Πράσινο, η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική παρότι καίει στον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία Πρασίνου και λόγω του δύσβατου σημείου ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν πολύ μακριά από οικίες και δεν υπήρξε σκέψη για εκκένωση.

Οι άνεμοι στην περιοχή δεν ξεπέρασαν τα 3 μποφόρ, ενώ αναμένεται το πρώτο φως του ήλιου για να σηκωθούν 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Στο σημείο αναμένεται να φτάσουν και μονάδες από την κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα αλλά οι δυνάμεις ενισχύθηκαν μέσα στη νύχτα και πλέον επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

Λόγω της νύχτας στο σημείο επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις ενώ νωρίτερα επιχείρησε και ένα αεροσκάφος. Παράλληλα στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι τοπικές Αρχές χαρακτηρίζουν δύσκολη την κατάσταση ενώ εκφράστηκαν αρχικά φόβοι για εργοστάσια της περιοχής του Αλιβερίου.

Στο σημείο πήγε και ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και Αναπληρωτής αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Νίκος Μαστροκώστας.

Ο κ. Μπαράκος, δήλωσε στο evima.gr:

«Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο είναι σε πολύ δύσκολο σημείο το οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Είμαστε σε επιφυλακή και θα είμαστε όλο το βράδυ καθώς η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα».

Στο σημείο πήγε γρήγορα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής από το κλιμάκιο του Αλιβερίου ενώ έφτασαν και ενισχύσεις από την Χαλκίδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού: Την επόμενη Τετάρτη η εισαγγελική πρόταση επί ελαφρυντικών και των τελικών ποινών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: