Κλειστή η παλιά Εθνική Ελευσίνας-Θηβών προς την Οινόη το μεγάλο μέτωπο των Δερβενοχωρίων: 4 canadair στέλνουν Γαλλία-Ιταλία [video]

FILE PHOTO Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν φωτιά στον οικισμό της Ειρήνης, στην Καλλιθέα Λουτρακίου, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια κινείται προς την Οινόη, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης έκλεισε η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Είναι ζήτημα χρόνου να ζητηθεί η εκκένωση τριών οικισμών στο Πουρνάρι, στην Αγία Σωτήρα και στο Πανόραμα προς Ελευσίνα καθώς πλησιάζουν οι φλόγες.




Η φωτιά είναι δυναμική και σε αυτό το πλαίσιο έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Αγία Σωτήρα προς τη Μάνδρα.

Παράλληλα αναμένεται σχετική ενημέρωση και για την απομάκρυνση από τον οικισμό Νέα Ζωή της Μάνδρας νότια προς Ελευσίνα.

Στο σημείο επιχειρούν 6 εναέρια στη δυτική πλευρά του μετώπου και στην ανατολική πλευρά 7 εναέρια.

Ενίσχυση από Γαλλία -Ιταλία 

Τέσσερα canadair από τη Γαλλία και την Ιταλία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο twitter, ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Ειδικότερα, ο κ. Λέναρσιτς σημειώνει: «Μετά από αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, κινητοποιούμε δύο Canadair από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στη Γαλλία και δύο Canadair από τον στόλο μας του rescEU στην Ιταλία, που αναμένεται να φθάσουν ακόμη και σήμερα. Οι Ευρωπαίοι προτοποθετημένοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία βοηθούν ήδη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα

Μέχρι τους 41 βαθμούς θα φθάσει σήμερα ο υδράργυρος, παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι: Ερχονται 44άρια από την Πέμπτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: