Κλιμάκωση της Ουκρανικής αντεπίθεσης: Εμείς επιτεθήκαμε στη γέφυρα της Κριμαίας δηλώνουν ανοικτά -Αιφνιδιασμός των Ρώσων, κατηγορούν για ανάμιξη ΗΠΑ-Βρετανία [video]

FILE PHOTO: A firefighter helicopter pours water on fire on a collapsed part of the Kerch Strait bridge in Crimea, 08 October 2022. EPA/STRINGER




Ουκρανοί αλλά και Ρώσοι ανακοίνωσαν πως το Κίεβο βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

Αναλυτικά 

Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και οι ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας που πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή «ναυτικών drones», δήλωσε πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών (SBU).

«Η σημερινή επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας είναι ειδική επιχείρηση της SBU και του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε η πηγή στο AFP διευκρινίζοντας ότι «η γέφυρα δέχθηκε επίθεση με την συνδρομή ναυτικών drones».

Σύμφωνα με ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στη γέφυρα της Κριμαίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας, ανακοίνωσε η επιτροπή έρευνας για υποθέσεις τρομοκρατίας της Ρωσίας,

Όπως αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της επιτροπής, πιστεύεται πως για την επίθεση αυτή ευθύνονται οι ουκρανικές «ειδικές υπηρεσίες» και διενεργείται έρευνα ποινικής φύσης για την υπόθεση.

Ζαχάροβα: Ανάμιξη ΗΠΑ -Βρετανίας

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία για τη διάπραξη επίθεσης στην γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία με ανάμιξη της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Η Ζαχάροβα δεν παρείχε αποδείξεις για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό αυτόν.

“Η σημερινή επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας διεξήχθη από το καθεστώς του Κιέβου. Το καθεστώς αυτό είναι τρομοκρατικό και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας διεθνούς οργάνωσης οργανωμένου εγκλήματος”, σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Ουκρανούς αξιωματούχους και τον στρατό με την άμεση συμμετοχή αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών και πολιτικών. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία ηγούνται μιας τρομοκρατικής κρατικής δομής”, σημείωσε η Ζαχάροβα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στη γέφυρα της Κριμαίας: Πληροφορίες για εκρήξεις με τουλάχιστον δύο νεκρούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: