Κατόπιν άνωθεν εντολής: Οι Τούρκοι …καταγγέλλουν με άθλιο τρόπο την ανάρτηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας για την μαύρη επέτειο της εισβολής και το “Δεν Ξεχνώ”… Ξύδι!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις στο υπουργείο Υποδομών, Αθήνα Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Απαράδεκτα δημοσιεύματα σε στενά φιλοκυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) της Τουρκίας επιτίθενται και …καταγγέλλουν την ανάρτηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Επισημαίνονται τα εξής άθλια και απαράδεκτα και ρατσιστικα:

Α. Στην ιστοσελίδα ευρείας κυκλοφορίας της Sabah οι τίτλο είναι χαρακτηριστικοί:

«Εξωφρενική ανάρτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Μητσοτάκη! Στοχοποίησε την Τουρκία με έναν σκανδαλώδη χάρτη… Έχουν περάσει ακριβώς 49 χρόνια από την ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ -όπως χαρακτηρίζει την άνανδρη εισβολή- για την Κύπρο, η οποία διεξήχθη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για να τερματιστεί η καταπίεση, οι διώξεις και οι σφαγές των Τουρκοκυπρίων από τους Έλληνες. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν συνένοχος στις διώξεις, χρησιμοποίησε εξωφρενικές δηλώσεις για την επιχείρηση. Μοιράστηκε έναν σκανδαλώδη χάρτη…» 

Το δημοσίευμα συνεχίζεται ως εξής: 

Υπήρξε μια ανάρτηση που ρίχνει σκιά στη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας η οποία βιώθηκε στο Βίλνιους. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράστηκε έναν σκανδαλώδη χάρτη για την 49η επέτειο της “Ειρηνευτικής Επιχείρησης” 9sic) στην Κύπρο. Αγνόησε τους διωγμούς που έγιναν εκ μέρους των Ελλήνων στο νησί και χρησιμοποίησε ανοίκειες εκφράσεις κατά της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία με τον λογαριασμό του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ). Ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος είναι κατεχόμενη από την Τουρκία, χρησιμοποίησε το σύνθημα «Δεν ξεχνώ». […]

Β. Στην ιστοσελίδα ευρείας κυκλοφορίας Turkiye οι απαράδεκτοι τίτλοι αναφέρουν:

«Αλαζονική δήλωση για την Κύπρο από την Ελλάδα… Η Τουρκία αποκαλείται ‘κατακτητής’. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις για την επέτειο της (παράνομης και δηθεν) ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’, με την οποία η Τουρκία έσωσε χιλιάδες Τουρκοκύπριους από την ελληνική καταπίεση. Ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Τουρκία ως ‘δύναμη κατοχής’ της Κύπρου».

Το δημοσίευμα συνεχίζεται ως εξής:

Η 49η επέτειος της στρατιωτικής επιχείρησης(!!!) -εννοεί την εισβολή- που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 για τον τερματισμό των διώξεων εναντίον των Τουρκοκυπρίων γιορτάζεται στην Τουρκία και στην (παράνομη) “τδβκ”. Με την ‘Ειρηνευτική επιχείρηση’ σώθηκαν οι ζωές χιλιάδων Τουρκοκυπρίων. Στην Ελλάδα, αντίθετα, γίνονται κάθε 20 Ιουλίου εδώ και 49 χρόνια δηλώσεις μίσους και εχθρότητας, ισχυρίζεται το δημοσίευμα. 

Η διοίκηση της Αθήνας, που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει την ‘Ένωση’, το σχέδιο να προσαρτήσει την Κύπρο στην Ελλάδα, έκανε και φέτος αλαζονικές δηλώσεις.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριέλαβε σκανδαλώδη χάρτη και δηλώσεις σε ανάρτησή του στις 20 Ιουλίου: Περιγράφοντας την (παράνομη) ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ της Τουρκίας στην Κύπρο ως πράξη κατοχής, ο Μητσοτάκης είπε:

«Αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη». Υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία κατέλαβε την Κύπρο πριν από 49 χρόνια, ο Μητσοτάκης συνέχισε ως εξής: «Το σύνθημα ‘Δεν ξεχνώ’ συνεχίζει να είναι επίκαιρο».

Οι αυταπάτες της ελληνικής διοίκησης”: «Ο 21ος αιώνας δεν θα ανεχθεί μια διχασμένη ευρωπαϊκή χώρα με κατοχικό στρατό στο έδαφός της», έγραψε επίσης στη δήλωσή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι η μονοκρατική δομή στην Κύπρο είναι λύση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά ψήφισε «όχι» στο σχέδιο Ανάν, υποστήριξε ότι η μόνη λύση στο νησί είναι η «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας».

 […] Ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας: Προσπαθώντας να παρουσιάσει την (παράνομη) ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ ως «κατοχή», ο Δένδιας είπε: «Η Ελλάδα δεν ξεχνά».

Θα ενταχθεί στην Ε.Ε. μια χώρα, η οποία καταδικάζει παιδιά, ποιητές και δημοσιογράφους; Ένα άρθρο-κόλαφος για τον Ερντογάν που ξεπουλήθηκε στους Άραβες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: