«Καυτός» χρυσός με μυστική συνταγή: 100 δολάρια το μπουκάλι στη μαύρη αγορά η καυτερή σάλτσα Sriracha, ξεμείναμε από τσίλι [video]

Kαυτερές πιπεριές τσίλι. Photo screenshot via youtube, Refinery29




Στα ύψη έχουν εκτιναχτεί οι τιμές μιας συγκεκριμένης κόκκινης καυτερής σάλτσας που αυτή τη στιγμή είναι το πιο… καυτό πράγμα που πωλείται στη μαύρη αγορά.

Η Sriracha, ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους καυτερής σάλτσας στον κόσμο, έχει μεγάλη ζήτηση αλλά βρίσκεται σε έλλειψη λόγω της δυσεύρετης πιπεριάς τσίλι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της σάλτσας.

Η έλλειψη ξεκίνησε τις πρώτες ημέρες της πανδημίας Covid-19 το 2020 και συνεχίζεται τα τελευταία τρία χρόνια λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν την ποιότητα της συγκομιδής πιπεριάς τσίλι.

Η Huy Fong Inc., ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο καυτερής σάλτσας , έχει πληγεί ιδιαίτερα από την έλλειψη. “Δυστυχώς, αυτό είναι εκτός ελέγχου μας και χωρίς αυτό το βασικό συστατικό δεν είμαστε σε θέση να παράγουμε κανένα από τα προϊόντα μας”, δήλωσε ο Huy Fong σε ένα email προς τους πελάτες πέρυσι.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει μια άνευ προηγουμένου έλλειψη των προϊόντων μας», ανέφερε η εταιρεία. “Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα που έχει προκληθεί από διάφορα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της απροσδόκητης αποτυχίας των καλλιεργειών από την εαρινή συγκομιδή τσίλι”.

Το Sriracha παρασκευάζεται από μια πάστα πιπεριών τσίλι, αποσταγμένο ξύδι, σκόρδο, ζάχαρη και αλάτι. Η Huy Fong Inc. προμηθεύεται τις πιπεριές τσίλι από το Μεξικό, το οποίο υποφέρει από σοβαρή ξηρασία που επηρεάζει την ποσότητα των καλλιεργειών και την ποιότητα των καλλιεργειών που παράγονται.

Λόγω της έλλειψης, οι τιμές για τα μπουκάλια sriracha, τα οποία συνήθως πωλούνται για 4 δολάρια, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Οι Los Angeles Times ανέφεραν ότι σε ένα ασιατικό παντοπωλείο στο Λος Άντζελες, μπουκάλια sriracha 28 ουγκιών πωλούνταν για 29,99 δολάρια και περιορίζονταν σε δύο ανά πελάτη. Οι Times ανέφεραν επίσης ότι ορισμένοι λάτρεις της sriracha είχαν αρχίσει να κλέβουν μπουκάλια από τοπικά εστιατόρια.

Πικάντικες… τιμές

Στο Amazon, ένα πακέτο δύο μπουκαλιών Huy Fong Sriracha 17 ουγκιών πωλείται για 114 δολάρια και ένα πακέτο τεσσάρων μπουκαλιών 28 ουγκιών πωλείται για 200 δολάρια. Στο eBay, οι τιμές κυμαίνονται από 40 δολάρια για ένα μπουκάλι 17 ουγκιών και 70 δολάρια για ένα μπουκάλι 28 ουγκιών.

Η εταιρεία μοιράστηκε σε μια δήλωση ότι είχε ξαναρχίσει την περιορισμένη παραγωγή της καυτερής σάλτσας, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει πότε θα ξαναρχίσει η πλήρης παραγωγή.

“Συνεχίζουμε να έχουμε περιορισμένη προσφορά που συνεχίζει να επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των προϊόντων”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος. «Δυστυχώς, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε έλλειψη πρώτων υλών».

Πηγή: jpost.com

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Χάτσικο, του σκύλου που έγινε παγκόσμιο σύμβολο αφοσίωσης και πίστης [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: