Καύσωνας σε Ευρώπη-ΗΠΑ, φονικές πλημμύρες στην Ασία: 20 νεκροί στην Κορέα, ξηλώθηκε βουνό από τις κατολισθήσεις [video]

epa10747022 A baseball park is submerged by torrential rain in the central city of Sejong, South Korea 15 July 2023. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT




Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν τη Νότια Κορέα, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν τις κεντρικές περιοχές.

Μια τρίτη μέρα βροχοπτώσεων προκάλεσαν κατολισθήσεις και προκάλεσαν υπερχείλιση ενός μεγάλου φράγματος στην κεντρική επαρχία Βόρεια Τσουνγκτσόνγκ.

Η ισχυρή βροχόπτωση βύθισε δρόμους, παρέσυρε αυτοκίνητα και διέλυσε σιδηροδρομικές γραμμές.

Άλλοι 10 άνθρωποι αγνοούνται και χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τα περισσότερα θύματα κατεγράφησαν στην επαρχία Gyeongsang, ως αποτέλεσμα κατολισθήσεων σε ορεινή περιοχή που καταπλάκωσε σπίτια.

Ολόκληρα σπίτια «παρασύρθηκαν συθέμελα» στις πλέον πληγείσες περιοχές, ενώ ζητήθηκε η βοήθεια του στρατού.

Οι αρχές λένε ότι 19 αυτοκίνητα βυθίστηκαν σε μια υπόγεια σήραγγα στην κεντρική επαρχία Τσουνγκτσόνγκ – προκαλώντας φόβους ότι ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν από διάφορες τοπικές διοικήσεις.

Περίπου 6.400 κάτοικοι απομακρύνθηκαν όταν το φράγμα Goesan άρχισε να υπερχειλίζει περίπου στις 06:30 τοπική ώρα το Σάββατο σύμφωνα με όσα μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ορισμένα χωριά με χαμηλό υψόμετρο κοντά στο φράγμα, καθώς και πολλοί από τους δρόμους που τα συνδέουν μεταξύ τους, λέγεται ότι βυθίστηκαν, αφήνοντας κατοίκους εγκλωβισμένους στα σπίτια τους.

Η KoRail, ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της χώρας, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των αργών αμαξοστοιχιών και ορισμένων τρένων με μεγάλες ταχύτητες.

Αργά την Παρασκευή, ένα τρένο εκτροχιάστηκε στο North Chungcheong μετά από κατολίσθηση που πλάκωσε με χώμα και άμμο τις γραμμές.

Το τρένο δεν μετέφερε επιβάτες εκείνη τη στιγμή.

Οι ακραίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Ενώ πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στις πλημμύρες, οι επιστήμονες λένε ότι η θέρμανση της ατμόσφαιρας που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή καθιστά πιο πιθανές τις ακραίες βροχοπτώσεις. Όσο πιο ζεστό γίνεται, τόσο περισσότερη υγρασία μπορεί να κρατήσει η ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: