Αθάνατος: Στην Κρητική γη που μεγάλωσε κι αγάπησε αναπαύεται ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο προσέρχεται στον Ιερό Ναό Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων για την κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ




Στη γενέθλια γη του, τον Αποκόρωνα Χανίων αναπαύεται ο αντιπτέραρχος Χρήστος Μουλάς, κυβερνήτης του μαιραίου Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο.

Με απόδοση τιμών και συντετριμμενους τους γονείς του, ο «ήρωας», όπως τον χαρακτηρίζουν συγγενείς και φίλοι, ετάφη στο κοιμητήριο Γαβαλοχωρίου.

Οι γονείς του ζήτησαν διακριτικά από τα ΜΜΕ να μην καλύψουν την εξόδιο ακολουθία και την ταφή και οι δημοσιογράφοι ανταποκρίθηκαν άμεσα. Ακόμα και η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ήταν πολύ διακριτική.




Η σορός του 34χρονου κυβερνήτη έφθασε λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής στον ιερό ναό Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων, τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στην εκκλησία βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τιμές απέδωσαν τιμητικά αγήματα των τριών Όπλων.

Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α

Σε τούτη τη γη όπου σήμερα τον αγκαλιάζει, ο Σμηναγός, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, βοηθώντας παράλληλα ως νεαρός στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του.




Με απόφαση του Δημάρχου Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη,  τα ονόματα των δύο πεσόντων θα δοθούν σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχωρίου.

Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και οι συνάδελφοί του στην Πολεμική Αεροπορία και την ιπτάμενη οικογένεια των Canadair όπως επίσης εκατοντάδες Χανιώτες από όλο το νομό, παρακολούθησαν συντετριμμένοι την εξόδιο ακολουθία, συμπάσχοντας στον πόνο των γονιών του, κρατώντας άνθη και φωτογραφίες του, στα χέρια τους.

ΟΙ δύο αδικοχαμένοι πιλότοι που έλαβαν το τιμητικό μετά θάνατο τους, βαθμό του Αντιπτεράρχου σε μία σεμνή και φορτισμένη τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως μονολογούν οι γονείς του Χρήστου Μουλά, θα συναντηθούν ψηλά με την ευχή να πάψει το κακό με τις πυρκαγιές που κάθε χρόνο τραυματίζουν βαθιά την ελληνική γη.

Όλοι όσοι συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον αδικοχαμένο πιλότο, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την πορεία και το χαρακτήρα του Αντιπτεράρχου πλέον, Χρήστου Μουλά.

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του πιλότου: Διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της…




ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ΜΠΕ, ΕΡΤ

Αγνόησε τις προειδοποιήσεις και βγήκε στη θάλασσα: Πρόστιμο στον σέρφερ για τον εντοπισμό του οποίου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: