Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Δαφνί, Όρος Αιγάλεω, Λαφιώνα Λέσβου, Ηλεία, Μεσσηνία

Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν φωτιά στον οικισμό της Ειρήνης, στην Καλλιθέα Λουτρακίου, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυργκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Λαφιώνας στη Λέσβο.

Για τη φωτιά άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Επί τόπου επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Στην επιχείρηση συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο δρόμο που οδηγεί στην Πέτρα, σε μια περιοχή πυκνόφυτη, με ελιές, σκίνους και πεύκα, ενώ ανησυχία προκαλούν οι ενισχυμένοι άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά στη Μεσσηνία

Λίγο πριν τις 5 η Πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε να θέσει υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά μεταξύ Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς στο δήμο Πύλου Νέστορος, ενώ το θετικό είναι ότι έχουν υποχωρήσει και οι ισχυροί άνεμοι αυτή την ώρα.

Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια και της νύχτας για να αντιμετωπίσου τυχόν αναζωπυρώσεις.

 

Oριοθετήθηκε και η φωτιά την Ηράκλεια Ηλείας.

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 52 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 17 οχήματα, καθώς και μία ομάδα επτά πυροσβεστών από την Μάλτα, που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα πιθανές αναζωπυρώσεις.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: