Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον Νότη Μηταράκη: Το δημοσίευμα της Καθημερινής και η αντίδραση του Μαξίμου

FILE PHOTO: Ο Νότης Μηταράκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ένα δημοσίευμα της Καθημερινής (στη στήλη Θεωρείο του Σταύρου Παπαντωνίου) φαίνεται πως είναι η αιτία πίσω από την παραίτηση – καρατόμηση του Υπουργού Προστασίας Νότη Μηταράκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι όχι μόνο βρισκόταν σε διακοπές τη μέρα που καιγόταν η Ελλάδα, αλλά το έκανε και προκλητικά.

Έγραψε συγκεκριμένα η Καθημερινή:

«Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…».

Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επισημαίνεται ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα της ευθύνης.

Αναπόφευκτα, η δημοσιοποίηση του γεγονότος προκάλεσε έντονο εκνευρισμό -με την ηπιότερη των διατυπώσεων- στο Μέγαρο Μαξίμου,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να επικοινώνησε με τον κ. Μηταράκη και να του ανακοινώνει την απόφαση του, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να υποβάλει εν συνεχεία την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Κυβερνητικές πηγές ερωτηθείσες εάν στην απόφαση του πρωθυπουργού έπαιξε ρόλο και η αστοχία του κ. Μηταράκη με την έφιππη αστυνομία, απαντούσαν λέγοντας πως «προφανώς όλα μετράνε».

Ετσι λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, η ανακοίνωση που εξεδόθη από το Μαξίμου ανακοίνωνε τα εξής:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: