«Οι όποιες ευθύνες διαπιστωθούν θα αποδοθούν στο ακέραιο»: Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

FILE PHOTO Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης AΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Αναφορικά με την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καράμπα και τα μέτρα Πυρασφάλειας στις ένοπλες Δυνάμεις ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις.

Αναλυτικά 

Ήδη από την Παρασκευή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα γεγονότα. Οι όποιες ευθύνες διαπιστωθούν θα αποδοθούν στο ακέραιο.

Όπως διαβεβαίωσε και ο Υπουργός, δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες της Κυβέρνησης, γι’ αυτό άλλωστε διατάχθηκε ο έκτακτος επανέλεγχος και η επαναξιολόγηση των σχεδίων πυρασφάλειας.

Τα μέτρα πυρασφάλειας στις Μονάδες και στα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απόρροια των σχεδίων που εκπονούνται από τις Μονάδες και φυσικά ελέγχονται σε τακτικότατη βάση από τα προϊστάμενά τους κλιμάκια, ως προς την πληρότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Κάθε Μονάδα έχει διαφορετικά σχέδια και τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιάς, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που μπορεί αυτή να έχει, αναφορικά με τη γεωγραφική θέση, τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, τα αποθηκευμένα σε αυτές υλικά και πολλούς άλλους παράγοντες.
Τα μέτρα πυρασφάλειας ποικίλουν και διαφοροποιούνται κατά περίπτωση.

Πρέπει μάλιστα να τονιστεί ότι λόγω της ιδιαιτερότητας των υλικών και μέσων που βρίσκονται στις Μονάδες και τα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέτρα πυρασφάλειας δεν τηρούνται μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο αλλά συνεχώς και με απόλυτη συνέπεια από το σύνολο του προσωπικού.

Όλες οι μονάδες υφίστανται αξιολογήσεις από τους Προϊστάμενους σχηματισμούς, σε εξαμηνιαία ή και πιο τακτική βάση, όπου ένα από τα κύρια σημεία που αξιολογούνται είναι τα μέτρα και οι επιδόσεις της Μονάδας στον τομέα της πυρασφάλειας.

Αφού γλυτώσαμε στο… τσακ νέο Μάτι, όπως λέει και ο αποπεμφθείς διοικητής της 111 Π.Μ. τώρα αλλάζουν όλα σε πυρασφάλεια και αποθήκευση πυρομαχικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: