Οι κληρώσεις AEK, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

epa10765937 UEFA head of club competitions Tobias Hedstuck removes the balls containing the match group, during the UEFA Europa League 2023/24 Third qualifying round draw, at the UEFA headquarters in Nyon, Switzerland, 24 July 2023. EPA/SALVATORE DI NOLFI




Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει μία θέση στα play offs του Champions League, με αντίπαλο την ομάδα που θα προκριθεί από το «ζευγάρι» Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αστάνα (Καζακστάν), όπως προέκυψε από την σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στην Νιόν της Ελβετίας, για τον Γ` προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τη Σλάβια Πράγας θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, αν αποκλειστεί από την Ντνίπρο στον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/7) στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «πράσινοι» θα δώσουν στην Τσεχία το πρώτο παιχνίδι στις 10 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί επί ελληνικού εδάφους στις 17/8.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν γνωστό πως ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα ήταν η Σλάβια Πράγας, καθώς οι «πράσινοι» δεν θα μπορούσαν να κληρωθούν με τον Ολυμπιακό, αφού δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες από την ίδια χώρα.

Τη Χάιντουκ Σπλιτ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εάν αποκλείσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον β΄ γύρο της διοργάνωσης, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας. Ο «Δικέφαλος του βορρά» θα δώσει στην Κροατία το πρώτο παιχνίδι στις 10 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 17/8.

Την Ντιναμό Κιέβου θα αντιμετωπίσει ο Άρης στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εάν αποκλείσει την Αραράτ-Αρμένια στον β΄ γύρο της διοργάνωσης, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας. Οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το πρώτο παιχνίδι στις 10 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς με την ουκρανική ομάδα θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 17/8.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ  – ΜΠΕ

Και στα τρία Κύπελλα Ευρώπης το ελληνικό ποδόσφαιρο: Κληρώνει για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: