Η Γέλλεν καθησυχάζει του Κινέζους: Οι αμερικανικοί εμπορικοί περιορισμοί δεν έχουν σκοπό την εξασφάλιση «οικονομικού πλεονεκτήματος» έναντι του Πεκίνου

epa10735324 US Treasury Secretary Janet Yellen EPA, MARK R. CRISTINO




Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις «στοχευμένες ενέργειες» που έχουν σκοπό την προστασία της εθνικής τους ασφάλειας, πάντως οι εμπορικοί περιορισμοί τους στην Κίνα δεν έχουν σκοπό την «εξασφάλιση οικονομικού πλεονεκτήματος», δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, ολοκληρώνοντας τετραήμερη επίσημη επίσκεψή της στο Πεκίνο.

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι ενέργειές μας έχουν κίνητρο (…) ανησυχίες εθνικής ασφαλείας. Δεν τις χρησιμοποιούμε για να αποκτήσουμε οικονομικό πλεονέκτημα», είπε η κυρία Γέλεν.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν έκρινε σήμερα ότι οι συνομιλίες που είχε στο Πεκίνο με ανώτερους αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης επέτρεψαν να σημειωθεί πρόοδος στη σχέση των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες έχουν πλέον, όπως το βλέπει, «πιο στέρεες βάσεις».

«Γενικά, θεωρώ ότι οι διμερείς συναντήσεις μου –που διήρκεσαν συνολικά κάπου δέκα ώρες σε δυο ημέρες– αποτέλεσαν βήμα μπροστά στις προσπάθειές μας να θεμελιώσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα σε πιο στέρεες βάσεις», είπε η κυρία Γέλεν ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσημη επίσκεψή της στο Πεκίνο.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP
Πεκίνο, China

Ο πρόεδρος Μπάιντεν “ανακοίνωσε με υπερηφάνεια”: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν με ασφάλεια τα τελευταία τους χημικά όπλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: