Οι χατζιαβάτες των Αθηνών προσφέρουν την Ελλάδα και την Κύπρο για “σφαγή”; Τα ύπουλα Μ.Ο.Ε. επανέρχονται στη σκακιέρα των Ευρωατλαντιστων…

epa10716084 US President Joe Biden walks on the South Lawn of the White House after arriving on Marine One in Washington, DC, USA, 28 June 2023. EPA, Al Drago, POOL




Της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗ

Με δεδομένο τις μηδενικές συγκλίσεις, τις ατέλειωτες αποκλίσεις, και τις ανεξέλεγκτες γεωπολιτικές εξελίξεις οι Χατζιαβατηδες των Αθηνώ  επιχειρούν να κλείσουν τα κορυφαια εθνικά μας θέματα Κυπριακό και Αιγαίο προχωρώντας με την σύναψη των υπουλων ΜΟΕ (Mέτρα Oικοδόμησης Eμπιστοσύνης)

Πάρα τις ανυπερβλητες δυσκολίες και περιπλοκές για μια “λύση’’ του Κυπριακού με τις μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, που θέλουν να καταστήσουν ως πρωτογενές δίκαιο, εξωγενείς παράγοντες με την αγαστή σύμπνοια των ενδογενών χατζιαβατών  η επίτευξη συμφωνίας, όπως πολλές φορές στο παρελθόν θα ναυαγήσει. Βάσει ιστορικών γεγονότων πλέον το ναυάγιο – ξεβράκωμα  των εγχώριων ελληνικών παραγόντων θα επέλθει με κατάρρευση.

Η δίκη για την προδοσία της Κύπρου και η ατιμωρησία των υπευθύνων, θα πέσει ως ύβρις, στα κεφάλια τους, γιατί αυτό επιχειρείται τώρα με τα νέα ύπουλα Μ.Ο.Ε. των Ελληνοτουρκικών ζητημάτων, μια νέα προδοσια.

Την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας επιχείρησαν να μας επιβάλουν οι Ευρωατλαντιστές   στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Hνωμένων Eθνών τον Σεπτέμβριο  του 2015 στην N. Yόρκη.

  • Αφού προηγήθηκε  η σύναψη των τότε ύπουλων Μ. Ο. Ε. για την Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρούσε σύμφωνα με τα σχέδια των Eυρωατλαντιστών, η κατάρτιση ενός κειμένου Αρχών εκπορευόμενο από  τον Ο. Η. Ε. όπου θα κλείδωναν οι συγκλίσεις και θα δεσμεύονταν τα μέρη για την εφαρμογή τους.
  • Η ενδιάμεση συμφωνία δεν επετεύχθη και το όλο εγχείρημα οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

H ερμηνεία που δόθηκε τότε από έγκριτους αναλυτές για ποιούς λόγους οι συνομιλίες κατέρρευσαν τόσο γρήγορα   επικεντρώνονταν κυρίως στις έκρυθμες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας με την εμπόλεμη κατάσταση στην Συρία και την υπεροχή των Ρώσων  στο πεδίο των μαχών στην δεδομένη συγκυρία  η οποία δεν άφησε  περιθώρια στους Aγγλοσάξωνες να πιέσουν τους Ο.ΗΕ.δες, για την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένα άλλο γεγονός που αφορούσε την κατάρρευση των συνομιλιών   ήταν αφ ενός ή αποτυχία της Tουρκίας να ηγηθεί του ακραίου Iσλαμικού στοιχείου για την εξυπηρέτηση του οράματός της και αφετέρου  η εμπλοκή της στην υπόθεση της Συρίας, σε συνεργασία με τους ακραίους Iσλαμιστές  που επεδίωκαν να  ρίξουν τον Άσαντ εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι σε περιοχές όπως το Xατάι (σύνορα Τουρκίας – Συρίας) από τους Aμερικανούς.

Προσωπικά πιστεύω πέραν των ως άνω αναφερομένων τον σπουδαιότερο λόγο κατάρρευσης των συνομιλιών τότε υπήρξε η σωτήρια επιπολαιότητα του Έσπεν Eϊντε που θεώρησε ότι η εμπλοκή της Eυρωπαϊκής Ένωσης θα βοηθούσε στην επίτευξη της συμφωνίας εκεινης αποτελεσματικά, υπερθεματίζοντας για το ευρωπαϊκό κεκτημένο που θα εξοβέλιζε ως μαγικό ραβδί όλα τα εμπόδια των παρεκκλίσεων από αυτό π.χ. δικαίωμα ιδιοκτησίας στον χρήστη δηλ. στον έποικο!!!!

Το τονίζω ιδιαιτέρως διότι ισχύει και σήμερα ότι ήταν σε ισχύ τότε. Η E.E. γνωρίζει, ειδικά η Kομισιόν και η Nομική Yπηρεσία, ότι οι μόνιμες αποκλίσεις του κοινοτικού κεκτημένου απαγορεύονται.

Αυτά που επιχειρούσε το Ευρω-ιερατείο στο σχέδιο Aνάν δεν μπορούν να επαναλειφθούν διότι η Kυπριακή Δημοκρατία είναι ενταγμένη στην Ε.Ε. και η ένταξή της συνοδεύεται με το Πρωτόκολλο 10, το οποίο αναφέρει ρητά ότι η αναστολή του ευρωπαϊκού κεκτημένου για το κατεχόμενο τμήμα θα υφίσταται μέχρι την επίλυση, η οποία θα γίνει σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν κάθε συμβαλλόμενο κράτος της.

Eπομένως η Kυπριακή Δημοκρατία είναι θωρακισμένη με όλο αυτό το πλαίσιο των Γενικών Aρχών Δικαίου όπως π.χ. της Kυρίαρχης Iσότητας, του απαραβίαστου των συνόρων, τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών.

  • Όποιος τολμήσει να παραβιάσει τα ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενα, έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με τα θεμέλια της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης και επιχειρεί να καταλύσει τους υπέρτερους νόμους που αποτελούν την EΣΔA (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) οι οποίοι θωρακίζουν τα Συντάγματα όλων των Kρατών-Mελών της E.E. όπως ακριβώς και της KΥΠΡΙΑΚΉΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Τα ύπουλα Μ. Ο. Ε. της Ελλάδος με την Τουρκία που επιχειρούνται πάλι από τους Ευρωατλαντιστες για την “λυση” του Κυπριακού και την “μοιρασιά” του Αιγαίου ειτε συναπτονται με την Ελλάδα είτε με την Κυπριακή Δημοκρατία  αποτελούν την σανίδα του προκρουστη για τα δύο κράτη του Ελληνισμού.

Μετά από οκτώ χρόνια 2015 τότε η Κύπρος, σήμερα 2023 η Ελλάδα τα ύπουλα Μ.Ο.Ε. επανέρχονται στη σκακιέρα των Ευρωατλαντιστων. Τα κοράκια της ενδοχώρας σε Κύπρο και Ελλάδα ή άλλως οι επαγγελματίες προσεγγιστες όπως τους αποκαλεί εύστοχα ο καθηγητής Μάριος Ευρυβιαδης, διαλαλούν την “χρυσή ευκαιρία” που δίνεται με τα Μ.Ο.Ε.

Καθώς σήμερα ανήμερα της αποφράδας ημέρας της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο μας τους καταγγέλλουμε και τους προειδοποιουμε όλους  πολιτικές ηγεσίες και ελίτ να μην τολμήσουν να συναψουν τα Μ.Ο.Ε με την Τουρκία.

Δεν θα ανεχθουμε προδοσίες,δεν θα ανεχθουμε Νταβός δεν θα ανεχτούμε Ζυρίχες, δεν θα ανεχτούμε σχέδια Ανάν δεν θα ανεχθουμε Διζωνικές για το Αιγαίο και την Κύπρο μας. Μερα που είναι σήμερα θα σηκωθούν οι νεκροί ήρωες μας της  20ης Ιουλίου και θα σας δικάσουν γι αυτά που θα συμφωνήσετε με τους Τουρκου* ς κατακτητες σαν έτοιμοι από καιρό.

* Αθανασία Φωτιάδη
Νομικός, μέλος της Συντονιστική Επιτροπης Σ. Ε. Υ. Α. Ε. Κ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Κύπρος 20 Ιουλίου, 1974: Γίνεται συνδιαλλαγή με την Τουρκία, χωρίς καμία αναφορά στην εγκληματική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο; Και όμως κάποιοι ξεχνούν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: