Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ Αβίβ * Οκτώ οι τραυματίες – Νεκρός ο παλαιστίνιος δράστης

epa10725836 Israeli security forces and emergency workers operate at the site of a car ramming attack in Tel Aviv, Israel, 04 July 2023. According to the Israeli Police on 04 July, about 7 people were injured after a “suspect that was driving a vehicle on Pinchas Rosen street, rammed into pedestrians standing in the shopping center and proceeded to get out of the vehicle to stab civilians with a sharp object”. The man involved in the reported event was “neutralized”. EPA/ABIR SULTAN




Η ισλαμιστική οργάνωση “Χαμάς” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο και με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό οχτώ ανθρώπων, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

  • Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι ένας 20χρονος Παλαιστίνιος, μέλος της Χαμάς, ήταν ο δράστης της επίθεσης, τονίζοντας ότι αυτή έγινε ως μια «πρώτη απάντηση» στη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Ήταν μια ένδειξη ότι «οι κατοχικές δυνάμεις θα πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα στη Τζενίν», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αφού βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους γύρω του, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ισραηλινός υπουργός Ασφαλείας δήλωσε ότι ένας «γενναίος πολίτης» πυροβόλησε τον ύποπτο για την επίθεση.

Το Ισραήλ είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενες επιθέσεις Παλαιστινίων, μία ημέρα μετά την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

10 Παλαιστίνιοι νεκροί

Το Ισραήλ φαίνεται να πλησιάζει στην ολοκλήρωση της επιχείρησής του στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως δήλωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα, έπειτα από περισσότερες από 24 ώρες σφοδρών συγκρούσεων σε αυτό τον καταυλισμό προσφύγων, στη διάρκεια των οποίων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι, ενώ χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε νωρίς χθες, Δευτέρα, το πρωί, συμμετέχουν εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού με την υποστήριξη drones.

Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι η επιδρομή στον καταυλισμό αυτό στην Τζενίν, με την κωδική ονομασία «Σπίτι και κήπος», έχει στόχο να εξουδετερώσει τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις που κρύβονται εκεί και ευθύνονται για την αύξηση των επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε στη διάρκεια συγκρούσεων τη νύκτα υπέκυψε σήμερα και ακόμη ένα πτώμα εντοπίστηκε το πρωί, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστίνιων. Περίπου 100 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ επεσήμανε ότι έχουν σκοτωθεί τέσσερις μαχητές της, ενώ η Χαμάς ένας. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν οι άλλοι πέντε νεκροί – όλοι τους άνδρες ηλικίας 17 με 23 ετών – είναι μαχητές ή πολίτες.

Με πληροφορίες από BBC/ Reuters

Ανάλυση Politico: Λύκος που παραμονεύει η ευρωπαϊκή ακροδεξιά μετά τις ταραχές στη Γαλλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: