Φρίκη στην Ινδία: Γυναίκες υπέστησαν γυμνές δημόσιο εξευτελισμό από όχλο ανδρών σε σπαρασσόμενη από εθνοτικές συγκρούσεις περιοχή

Protesters hold placards during a protest by Manipur Tribals in Delhi and their supporters against the violence in Manipur state, in New Delhi, India, 24 June 2023. Indian Home Minister Amit Shah chaired an all-party meeting on 24 June to discuss the conflict in Manipur state that left at least 120 people dead since the outbreak of ethnic violence on 03 May. EPA/RAJAT GUPTA




Οργή στην Ινδία και όχι μόνο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει δύο γυναίκες να σύρονται  γυμνές και να κακοποιούνται σεξουαλικά από έναν όχλο ανδρών στην Μανιπούρ, τη βορειοανατολική πολιτεία της χώρας που σπαράσσεται από βίαιες εθνοτικές συγκρούσεις.

Η συνεδρίαση του κοινοβουλίου στο Δελχί διακόπηκε καθώς οι βουλευτές ζήτησαν ενημέρωση για το θέμα, ενώ ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είπε ότι το περιστατικό «ντροπιάζει την Ινδία» και ότι «κανένας ένοχος δεν θα γλιτώσει».

«Διαβεβαιώνω το έθνος, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί πλήρως. Αυτό που συνέβη με τις γυναίκες της Μανιπούρ δεν μπορεί ποτέ να συγχωρηθεί», είπε, σπάζοντας τελικά τη σιωπή του για όσα συμβαίνουν εκεί εδώ περισσότερο από δύο μήνες.

Στη Μανιπούρ, την ινδική πολιτεία που συνορεύει με τη Μιανμάρ, έχουν ξεσπάσει ταραχές εδώ και περισσότερο από δύο μήνες.

 

Οι συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ των μελών της εθνοτικής πλειονότητας των Meitei και των μειονοτικών φυλετικών κοινοτήτων Kuki.

Τουλάχιστον 130 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 60.000 έχουν εκτοπιστεί.

Οι δύο παθούσες γυναίκες ανήκουν στη φυλή των Κuki και δέχθηκαν επίθεση από άνδρες των Meitei.

Η αστυνομία λέει ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε στις 4 Μαΐου, αλλά κατεγράφη σε επίπεδο πρωτοσέλιδων δημοσιεύσεων μόλις σήμερα Πέμπτη, αφού προηγουμένως το βίντεο είχε αρχίσει να γίνεται viral σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Το φρικιαστικό βίντεο δείχνει έναν άθλιο όχλο ανδρών να σέρνει τις γυναίκες και να τις οδηγεί σε ένα χωράφι.

Η ανταποκρίτρια του BBC στο Νέο Δελχί, Geeta Pandey, σε σχόλιό της, σημειώνει:

Είναι γνωστό ότι τα σώματα των γυναικών γίνονται συχνά «πεδίο μάχης» κατά τη διάρκεια ταραχών και συγκρούσεων, και ο βιασμός και η σεξουαλική επίθεση χρησιμοποιούνται ως βίαιο μέσο τιμωρίας τους.

Η σεξουαλική επίθεση εναντίον των γυναικών Kuki στη Μανιπούρ είναι το τελευταίο παράδειγμα. Τα πλάνα που δείχνουν τις γυναίκες να κλαίνε, να πονούν και να παρακαλούν για λίγο έλεος είναι φρικιαστικά.

 

Το γεγονός ότι η πρώτη σύλληψη για το περιστατικό έγινε μόλις τώρα, πάνω από δύο μήνες μετά την καταγγελία της επίθεσης προς την αστυνομία, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για τις αρχές, πόσω μάλλον όταν πολλοί από τους άνδρες είναι σαφώς αναγνωρίσιμοι στα πλάνα.

Με πληροφορίες από BBC

Προειδοποιεί με συλλήψεις τους εφέδρους που αρνούνται υπηρεσία ο στρατός του Ισραήλ: Κορυφώνεται η κόντρα για την δικαστική μεταρρύθμιση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: